Foto: Publicitātes foto
16.februārī "Arēnā Rīga" uzstāsies viens no patlaban aktuālākajiem britu jaunās paaudzes solistiem un komponistiem Eds Šīrans (Ed Sheeran), portālu "Delfi" informē "L Tips Agency".

Aģentūra sola, ka sava jaunākā albuma "X" tūres ietvaros Šīrans sniegs vismaz pusotru stundu garu koncertu.

2011.gada septembrī iznākušais Eda Šīrana debijas albums "+" ar vairāk nekā miljonu lielu tirāžu dzimtajā Lielbritānijā vien ieguva pieckāršu platīna statusu. Trīs albuma singli – "The A Team", "Lego House" un "You Need Me I Don't Need You" – ierindojās singlu pieciniekā.

Ar savu otro mākslinieks apliecinājis, ka pārsātinātā mūsdienu publika tomēr prot novērtēt neviltotas emocijas. Jūnija nogalē vispasaules debiju piedzīvojušais viņa otrais albums "X" jau uzreiz pirmajā nedēļā "X" ierindojās pirmajā vietā 12 valstu (tai skaitā vienlaikus Lielbritānijas un ASV) topos un vēl citu 11 valstu hitparādēs atradās vismaz piektajā vietā. Diezgan paredzams rezultāts, jo vēl pirms tam, aprīlī, tika izdots singls "Sing", kas vienā mirklī ierindojās Lielbritānijas topa pašā virsotnē.

"Nav tādas vienas panākumu atslēgas," uzskata pats Eds Šīrans. "Bet atslēga uz pilnīgu izgāšanos ir mēģinājumi izpatikt pilnīgi visiem."

Taču, lai nonāktu līdz pašreizējai atpazīstamībai, pēc šovbiznesa kanoniem neiederīgais Šīrans vairākus gadus pavadīja, spītīgi cenšoties pierādīt, ka viņa sacerējumi ir uzmanības vērti un slīpējot savu mūziķa talantu. Interesanti, ka pirmo uzmanību viņš guva ASV, nevis dzimtajā Anglijā. Aktieris, muzikants un komediants Džeimijs Fokss bija tik pārsteigts par puiša talantu, ka uzaicināja viņu ierakstīt dažas dziesmas savā studijā. Tam sekojošais paša Šīrana izdotais minialbums "No. 5 Collaborations Project" kalpoja par sava veida tramplīnu uz jau plašāku ievērību, ko vainago līgums ar ierakstu studiju "Asylum Records".

Debijas albuma "+" panākumu satuvināja Edu Šīranu ar Teilori Sviftu, kurai viņš uzrakstīja vairākas dziesmas, tai skaitā "I See Fire". 2013.gadā Šīrans bija iesildošais mākslinieks Sviftas ASV tūrei. Paralēli Eds Šīrans piedalījies vairāku puišu grupas "One Direction" hitu sacerēšanā.

Biļešu iepriekšpārdošana uz Eda Šīrana koncertu sāksies naktī uz 18.septembri, pusnaktī, "Biļešu servisa" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!