Foto: F64
Lielajā ģildē 18. martā plkst. 19.00 tiks atklāts jauniešu mūzikas festivāls "Avanti!". Atklāšanas koncertā uz skatuves kāps 17. Starptautiskā Friderika Šopēna pianistu konkursa Varšavā diplomands Georgijs Osokons, portālu "Delfi" informē Hermaņa Brauna fonda pārstāvji.

Programmā Domeniko Skarlati, Ludviga van Bēthovena, Ferenca Lista un Aleksandra Skrjabina skaņdarbi.

Georgijs Osokins ir viens no spilgtākajiem jaunās paaudzes Latvijas pianistiem, no pazīstamās pianistu Osokinu ģimenes. Ar orķestri kopā uzstājies jau 10 gadu vecumā un strauji guvis pirmos panākumus.

Viņš 9. Starptautiskā Aleksandra Skrjabina konkursā Parīzē laureāts, kā arī saņēmis Friderika Šopēna balvu 22. Starptautiskajā konkursā Moncā, Itālijā. 2014. gada augustā Georgijs uzvarēja Friderika Šopēna 9. Starptautiskajā Jauno pianistu konkursā Ķīnā, kur viņa uzstāšanos augstu novērtēja Dmitrijs Baškirovs. Georgijs ir uzstājies Francijā, Itālijā, Vācijā, Polijā, Igaunijā un Lietuvā, ieguvis arī Lielo mūzikas balvu Latvijā par spožāko debiju.

2015. gads Georgijam nesa spožus panākumus: viņš iekļuva finālistu desmitniekā 17. Starptautiskajā Friderika Šopēna pianistu konkursa Varšavā un saņēma diplomu.

Georgija uzstāšanās konkursā izraisīja milzīgu publikas interesi. Jaunais mūziķis kļuva par atklājumu pat izsmalcinātiem klavierspēles mākslas lietpratējiem, bet kritiķi akcentēja viņa vienreizīgumu un bezaizspriedumaino spēli. Turklāt dalība konkursā pavēra ceļu vērienīgai starptautiskajai darbībai un vēl lielākai atpazīstamībai – Georgijs jau ir saņēmis gan piedāvājumus parakstīt līgumus ar vairākām koncertaģentūrām, gan uzaicinājumus uzstāties ārzemēs un ieskaņot trīs solo albumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!