Foto: DELFI
Kā ziņots, no 6. līdz 8. augustam notiks starptautisks mūzikas festivāls "Labadaba". Kā jaunumu festivāla rīkotāji piesaka sestdien, 7.augustā, pa dienu gaidāmos bērnu pasākumus: rīta vingrošanu, koncertu, teātra izrādi, rotaļas un citas aktivitātes, kas domātas tieši mazajiem festivāla apmeklētājiem. Būs pieejams arī bērnu dārzs "Laba Vieta" ar jaukām un gādīgām auklītēm, - sola festivāla organizatori.

Festivālā "Labadaba" būs četras skatuves, kas nosauktas kā Radio "Naba" tēli: lācis, suns, ezis un krauklis - par godu dabai, kas ir ap mums pilsētā un laukos.

Šogad festivālā uzstāsies 50 grupas un DJ apvienības un "Labadaba" programmā būs pieejams plašākais latviešu mūzikas klāsts šīs vasaras Latvijas festivālu sezonā. Festivālā skanēs regejs, etno-folks, roks, elektro un cita "laba mūzika", sola rīkotāji. Programma ir izkārtota paralēlā plūdumā ar kulmināciju stundām, kad uzstāsies īpašie ārvalstu viesi.

6. augustā plkst. 22:30 uz Eža skatuves uzstāsies viesi no Sanktpēterburgas "Otava Yo". Tā ir folkgrupa sešu cilvēku sastāvā, kas galvenokārt spēlē atpazīstamas un senas krievu tautas dziesmas no laikiem, kad viņu vecāki vēl bija jauni. Grupas uzstāšanās vienmēr ir enerģiskas un humora pilnas un viņu koncerti liek smieties pat klausītājiem, kam krievu valoda ir sveša. Paši "Otava Yo" savu mūziku dēvē par russian beat – tā ir spēcīga, enerģiska un dejojama.

Savukārt piektdien plkst. 23:30 leģendārā grupa "Dzeltenie Pastnieki" festivālā "Labadaba" sniegs īpaši sagatavotu priekšnesumu, pilnībā restaurējot 1984. gada albuma "Alise" skanējumu. Alise ir grupas trešais studijas albums, kas sākotnēji tika radīts kā muzikālais pavadījums Andra Zeibota savulaik nomenklatūras aizliegtajai izrādei Alise Brīnumzemē pēc Luisa Kerola stāsta motīviem. Priekšnesums tiks papildināts ar īpaši gatavotu skatuvisko noformējumu un horeogrāfijas elementiem.Grupa pirmo reizi dzīvajā izpildījumā spēlēs tā, kādu šo grupu pazīstam no "Pastnieku" ierakstiem. Performancē tiks izmantoti analogie sintezatori, sampleri, bungmašīnas un citi instrumenti, kas tika pielietoti oriģinālajā ierakstā.

Foto: Publicitātes foto
Vakara turpinājumā plkst. 01:00 uz Lāča skatuves uzstāsies Macka B no Lielbritānijas. Macka B. ir viens no ietekmīgākajiem Lielbritānijas dancehall izpildītājiem, kas veido savu mūziku, apzinīgi sekojot Rastafari kultūras un politiskajiem uzskatiem. Macka B. īpašā balss padara viņu viegli atpazīstamu starp pārējiem reggae un dancehall izpildītājiem.

Sestdienas vakarā, 7. augustā plkst. 23:00 uz Lielās – Lāča skatuves uzstāsies "The Ukrainians" no Lielbritānijas. Grupa radās astoņdesmitos gados kā indie grupas "The Wedding Present" ģitārista Pītera Solovkas (Peter Solowka) projekts.

Foto: Publicitātes foto
Pītera Solovkas iedvesmoti, "The Ukrainians" nolēma piedalīties vienā no leģendārā BBC radio dīdžeja Džona Pīla (John Peel) ierakstu sesijām, grupai piepulcējot ilggadēju Pītera draugu Lenu Liginsu (Len Liggins), kurš prata spēlēt vairākus mūzikas instrumentus un universitātē apguva slāvu valodas. Grupa ierakstīja savu pirmo radiopārraidi un kopš tā laika neskaitāmas reizes tā ir tikusi atskaņota radiostacijas BBC viļņos. Tas, kas sākotnēji tika iecerēts kā nenopietns "viena pasākuma" projekts, pārtapa par pilnvērtīgu grupu, kuras otrā BBC ierakstu sesija tika izdota un pārdota 70 000 eksemplāros par spīti tam, ka grupa dzimtajā Lielbritānijā kopš tās rašanās brīža bija nospēlējuši tikai astoņus koncertus. Līdz šim "The Ukrainians" izdevuši jau deviņus albumus un šī būs viņu pirmā un pagaidām vienīgā viesošanās Baltijas valstīs.

Pēc britu mūziķu uzstāšanās sekos Latvijā iemīļotās grupas "Iļģi" priekšnesums. "Iļģi" ir Latvijas postfolkloras kustības aizsācēji un līderi, starptautiski visatzītākā mūsu zemes world music grupa ar vairāk kā 25 gadu stāžu, 2009. gadā iekļuva Eiropas pasaules mūzikas topa 2. vietā.

Uz festivāla mūzikas skatuvēm apmeklētāji redzēs vēl daudzas citas leģendāras un labas mūziķu apvienības no Latvijas un ārvalstīm. Vairāk par festivālu un detalizēta programma - www.labadaba.lv.

Festivāla ietvaros būs plaša aktivitāšu programma bērniem un pieaugušajiem: gaidāmā starptautiskā kino foruma "Arsenāls" un Vides filmu studijas piedāvāto filmu izrādes, tiks piedāvātas dažādas izstādes, mākslinieku instalācijas un performances, būs izjādes ar zirgiem, Juglas dzīvnieku patversmes aktivitātes: Pitch&Go un neredzēta suņu sporta veida - "Freestyle" paraugdemonstrējumi, velo noma, Geocaching, sporta spēles, CSDD aktivitātes, u.c.

Festivāla "Labadaba" organizētāji parūpējušies par īpašu komfortu apmeklētājiem – iespēja festivāla dienās izīrēt istabiņu (vietu skaits ierobežots). Savukārt bezmaksas telšu vietas tiks nodrošinātas plašā ābeļdārzā un festivāla apmeklētājiem būs pieejama arī bezmaksas autostāvvieta.

Biļetes pieejamas visās "Biļešu Servisa" kasēs, internetā, kā arī klubā "Nabaklab", Z.A. Meirovica bulv. 12.

Piektdien 23. jūlijā "Nabaklab" notiek festivāla "LAabadaba" iesildošais pasākums! Uzstāsies: "Flavor" (Igaunija – jazz/fusion), "Riga Metro", "The Highway", DJ zālē: DJ Kone. Ar Festivāla "Labadaba" biļetēm - ieeja bez maksas.

Vasaras festivālu un svētku karte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!