Foto: Publicitātes foto

7. un 8. augustā Kuldīgas pilsētas Estrādē norisināsies trešais Kuldīgas "Live Fest" festivāls. Šogad galvenokārt uz skatuves kāps glemroka žanra mūziķi, kuri ir atzīti par labākajiem un pasaulē populārākajiem konkrētā muzikālā lauciņa pārstāvjiem, vēsta festivāla rīkotāji.

Festivāla galvenie mākslinieki šogad ir glemroka leģendas "The Sweet", grupa "Slade", kas jau 2013. gadā uzstājās Kuldīgas "Live Fest" festivālā, "Bay City Rollers starring Les McKeown", Zviedru populārā astoņedesmito gadu grupa "Secret Service", kā arī "The Rubettes featuring Alan Williams". Šo mūziķu uzstāšanās ir gaidāmas festivāla galvenajā norises vietā - Kuldīgas pilsētas estrādē, taču šo mākslinieku sarakstu papildina arī pašmāju mūziķi - "Alex & Opus Pro", "Credo", Jānis Vanadziņš ar grupu Mozambika, "Linga", Jānis Bukums, Ivo Fomins, Miks Dukurs, grupas "Colt", "Zig Zag", "HARTA", kā arī "AC/DC project" - "AC/DC" tribute grupa jeb atdarinātāji no Lietuvas, vēsta festivāla organizatori.

Kuldīgas "Live Fest" producents Ojārs Grasmanis stāsta, ka šis būs saturiski ievērojamākais līdz šim notikums "Live Fest" vēsturē: "Pirmo reizi uz divām skatuvēm pilsētas estrādes teritorijā uzstāsies 18 rietumu un latviešu mūzikas leģendas. Jau iepriekšejios gados "Live Fest" ir uzstājušies leģendārie "Manfred Manns Earth band", "Animals and friends", Sūzija Kvatro, "Smokie", "Brotherhood of Man", "Killer Queen" , "ABBA Mania" un citi fantastiski mūziķi. Divu dienu festivāls norisināsies jau otro gadu."

Apmeklētājiem šogad būs iespēja arī atpūsties cituviet - ne tikai galvenās skatuves apkārtnē, bet arī pilsētas centrā. 8.augustā būs iespēja dzirdēt jāunās paaudzes blūza ģitāristu Johny B'Beast pie restorāna "Tilts". Pie restorāna "Bangerts", festivāla apmeklētājiem būs iespēja klausīties arī citu mūziķu uzstāšānās speciālajā "Bangerta" akustiskajā skatuvē, kā arī baudīt kino seansus "No festivāla nogurušajiem" zonā. Restorāns "Bagerts" atrodas tieši blakus Ventas rumbai, Kudlīgas pilsētas parkā, kur restorāna apmeklētājiem būs iespēja baudīt gan patīkamu maltīti, gan arī dažāda veida kultūras pasākumus festivāla ietvaros, stāsta festivāla rīkotāji.

Programma:

7. augusts
"Bay City Rollers starring Les McKeown" (UK)
"The Sweet" (UK)
"Secret Service" (SWE)
"Alex & Opus Pro" (LV)
"Credo" (LV)
Ivo Fomins (LV)
Jānis Bukums (LV)
Miks Dukurs (LV)
DJ Roberts Gobziņš (LV)

8.augusts 
"Slade" (UK)
"The Rubettes featuring Alan Williams" (UK)
"Linga" (LV)
"Colt" (LV)
"HARTA" (LV)
"Zig Zag" (LV)
"AC/DC project" (LT)
Jānis Vanadziņš ar grupu "Mozambika" (LV)
DJ MIX & DJ DAMBIS (LV)

Akustiskā "Bangerts" skatuve, 8. augusts:

Zane Jančevska ar tautas dziesmu programmu "Dziesmu dance"
Kuldīgas folkloras kopa "Kūrava"
grupa "CANZONE accoustic"
dziesminieks Edgars Brākmanis
bijušie kuldīdznieki Rūta Ķergalve un Raitis Neitāls
brīvais mikrofons

Kino festivāla zonā "No festivāla nogurušajiem" (pie restorāna "Bangerts"):

"Meklējot mūziķa likteni" "Searching for the Sugarman"
"Freimis. Mārtiņš Freimanis."

Biļetes joprojām pieejamas uz abām dienām, kā arī atsevišķi katrai no festivāla dienām visās "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!