Foto: Publicitātes foto
Festivālā "Rīgas ritmi 2017" 30. jūnijā, plkst. 18.30, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Ziedoņa zālē uzstāsies viena no izcilākajām skandināvu džeza vokālistiem – Sinne Īga (Sinne Eeg), portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Sinne Īga tiek uzskatīta par vienu no šā brīža spēcīgākajām skandināvu džeza vokālistēm. 2014. gadā izdotais albums "Face The Music" ieguva Dānijas mūzikas balvu par labāko džeza vokālo ierakstu. Tāpat dziedātāja 2014. gadā saņēmusi arī Bena Vebstera balvu, vienīgā vokāliste visā balvas pasniegšanas vēsturē. Vebstera fonds apraksta mākslinieci kā patiesu džeza dziedātāju, kuras mūzikā iespējams izjust gan maigumu, gan briedumu, kā arī iespējams saklausīt mākslinieces improvizācijas prasmes. Sinne Īga saņēmusi arī prestižo Francijas "Prix du Jazz" balvu.

Dzimusi 1977. gadā Dānijā, valsts vidienē – Lemvigas pilsētā, kas atrodas tikai 10 kilometru attālumā no Ziemeļjūras. 1997. gadā viņa tika uzņemta Dānijas mūzikas akadēmijā Esbjergā, kuru absolvēja 2003. gadā. Studiju laikā viņai bija iespēja praktizēties Ņujorkā pie dziedātājas Dženetas Losones (Janet Lawson). Daudzas no ierakstītajām dziesmām viņa komponējusi pati. Lai arī vairumu kompozīciju māksliniece izpilda angļu valodā, viņas repertuārā ir arī vairākas dziesmas dāņu valodā. Dziedātāja savu muzicēšanas stilu veidojusi, iedvesmojusies no Nensijas Vilsones (Nancy Wilson), Betijas Kārteres (Betty Carter), un Sāras Vonas (Sarah Vaughan), un, pievienojot kaut ko no Skandināvu melanholijas, veido neatkārtojamu, mūsdienīgu muzikālo pārdzīvojumu, kas tomēr sakņojas īstenajās džeza tradīcijās.

Dāņu dziedātāja ar koncertiem iepriekš viesojusies Eiropā, Japānā, Ķīnā un ASV. 2012. gadā, kad Dānija tika pasludināta par Eiropas savienības prezidējošo valsti, svētku svinībās Briselē Sinne Īga uzstājās kopā ar Dānijas radio bigbendu. Savā dzimtajā valstī dziedātāja regulāri uzstājas džeza mūzikas koncertu norises vietā "La Fontaine", Kopenhāgenā.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!