Foto: Publicitātes foto

Ar diviem simfoniskās mūzikas koncertiem festivālā "Sensus", kas norisināsies no 12. līdz 15. jūlijam, Latvijā atgriezīsies slavenais diriģents Karels Marks Šišons, portālu "Delfi" informēja mūzikas festivāla "Sensus" projekta vadītāja Ilze Upatniece.

Latvijā iemīļotais mākslinieks pie diriģenta pults stāsies simfoniskās mūzikas koncertos "Rožu kavalieris", kas festivālā izskanēs 14. jūlijā pulksten 19.00 Ventspils teātra namā "Jūras vārti" un 15. jūlijā pulksten 19.00 Liepājas koncertzālē "Lielais Dzintars" Rīgas festivāla orķestra izpildījumā. Savukārt daļu no "Rožu kavaliera" koncertprogrammas īpaši veidotā koncertā bērniem un vecākiem varēs dzirdēt dienas koncertā –15. jūlijā pulksten 14.00 "Lielajā Dzintarā".

"Esmu gandarīts atgriezties Latvijā, ko dievinu, lai uzstātos jaunajā klasiskās mūzikas festivālā "Sensus". Kopš 2013. gada es šeit neesmu uzstājies ar simfonisko mūziku un nespēju sagaidīt, kad varēšu atgriezties pie savas iemīļotās publikas," par atgriešanos Latvijā saka diriģents Karels Marks Šišons. "Latvijas koncertu auditorija ir pasaulē labākā publika – tās dāsnums un zinātkāre mums, māksliniekiem, liek justies kā mājās. Laikā, kad strādāju ar LNSO, mēs kopā piedzīvojām daudzus reta skaistuma un cilvēcīgu emociju mirkļus, kurus es nekad neaizmirsīšu."

Koncerta "Rožu kavalieris" programmā skanēs Mihaila Gļinkas operas "Ruslans un Ludmila" uvertīra, Igora Stravinska svīta no baleta "Ugunsputns" un Riharda Štrausa svīta no operas "Rožu kavalieris". Tāpat skanēs pasaulslavenā vijolnieka, Eiropas labāko orķestru sadarbības partnera Sergeja Krilova solo Pētera Čaikovska populārajā Vijoļkoncertā.

Festivāla koncertā Latvijas festivāla orķestra sastāvā kopā ar vadošajiem Latvijas mūziķiem muzicēs visi festivāla viesmākslinieki. Orķestra stīgu grupas vadīs slaveno "Berlīnes filharmoniķu" mūziķi –vijolnieki Luiss Felipe Koeljo un Marlēne Ito, altists Hoakins Rikelme Garsija un kontrabasists Gunārs Upatnieks, savukārt čellu grupas līdere būs Sennu Laine – Berlīnes Valsts operas orķestra solo čelliste. Par pūšaminstrumentu skanējumu rūpēsies Amsterdamas Karaliskā "Concertgebouw" orķestra fagotu grupas koncertmeistars Gustavo Nunjess, kā arī pirmais un līdz šim vienīgais trombonists, kurš ieguvis pirmo vietu starptautiskajā ARD izpildītāju konkursā Fabrīss Millišers, orķestra "Berlīnes filharmoniķi" mežragu grupas mūziķis Andrejs Žusts un trompetes virtuozs Aleksandrs Batī.

"Es vēlētos uzteikt un apsveikt klasiskās mūzikas festivāla "Sensus" organizatorus, kuriem izdevies izveidot bagātīgu un fantastisku pasākumu programmu ar vairākiem pasaules nozīmīgākajiem māksliniekiem. Esmu pārliecināts, ka kopā mēs padarīsim festivālu un tā koncertus patiesi neaizmirstamus un lieliskām emocijām caurstrāvotus," par gaidāmajiem koncertiem izsakās diriģents.

No 2017. gada 12. līdz 15. jūlijam Kurzemes pilsētās norisināsies pirmais klasiskās mūzikas festivāls "Sensus", kurā piedalīsies vairāk kā 80 "Berlīnes Filharmoniķu", Amsterdamas "Concertgebouw" un citu labāko Eiropas simfonisko orķestru vadošie mūziķi – nozīmīgāko starptautisko izpildītājmākslinieku konkursu laureāti. Festivāla programmā plānoti vairāki kamermūzikas un simfoniskās mūzikas koncerti, meistarklases mūzikas studentiem un bērnu programma ar ģimenēm īpaši draudzīgām biļešu cenām.

Plašakā informācija par festivālu atrodama tā mājas lapā, savukārt koncertu biļetes iespējams iegādāties visās "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!