Foto: AFP/Scanpix

25 gadus vecā dziedātāja Florence Velša pārspējusi Adeli un saņēmusi labākās dziedātājas titulu mūzikas izdevuma NME balvu pasniegšanas ceremonijā, bet viņas kompozīcija "Shake It Out" atzīta par gada labāko dziesmu. Savukārt par labāo britu grupu atzīta "Kasabian".

Pēc balvas saņemšanas Florense Velša teikusi: "Esmu patiešām pateicīga. Ir nedaudz dīvaini saņemt balvu, jo nekad neesmu bijusi īsti droša vai esmu solo izpildītāja, vai daļa no grupas. To vienmēr esmu uztvērusi kā projektu, kuru aizsāk."

"Florence And The Machine" balvu pasniegšanas ceremonijā uzstājās kopā ar grupu "The Horrors", kura ieguva balvu par labāko albumu. Pasākumā spēlēja arī "The Vaccines", kuri nosaukti par labāko jauno grupu.

Noels Galahers kāpa uz Brikstonas akadēmijas skatuves Londonā, lai saņemtu savu goda apbalvojumu. Žurnāla redaktore Krisija Murisona par mūziķi teikusi, ka "viņš sarakstījis vairāk himnu nekā jebkurš cits pēdējo divu dekāžu laikā".

Veltījumi Galaheram izskanēja no angļu mūziķa Pola Vellera, "The Kinks" solista Reja Deivija un komiķa Rasela Branda, kurš teicis, ka mūziķis "ir veselas paaudzes varonis".

Apvienība "Pulp" saņēmusi atzinību par izcilu ieguldījumu mūzikā. Grupas solists Džarviss Kokers balvu veltījis visiem tiem, kuri apmeklējuši grupas koncertus pagājušajā gadā. Viņš teicis: "Koncerts bez publikas ir kā ļoti gara skaņošanās."

Pasākumu atklāja "Kasabian", kur ieguva apbalvojumu kā labākā britu grupa, šo pašu titulu kā labākā ārzemju grupa saņēma "Foo Fighters". "Kasabian" saņemto balvu veltīja nesen mirušajam mūziķim Deivijam Džonsam.

Vakara vadītāja Džeka Vaithola studentu komēdija "Fresh Meat" nosaukts par labāko TV šovu.

Apvienības "Stone Roses" apvienošanās kļuvusi par lielāko gada notikumu mūzikā, bet Glastonberija ieguvusi labākā festivāla titulu.

"Muse" solists Mets Belemijs kļuvis par gada varoni, bet Džastins Bībers jau otro reizi pasludināts par gada nelieti. Viņš arī ieguvis apbalvojumu par sliktāko albumu.

Izdevuma redaktore Krisija Murisone atzīmē, ka šogad pirms balvu pasniegšanas NME mājaslapā saņemtas vairāk kā 10 miljoni balsu par izvirzītajām nominācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!