K. K. fon Stricka villā 11. un 12. decembrī plkst. 20.00 realizēsies koncertnotikums "Pirmsākums" – mūzikas, grafikas, teksta mijiedarbība telpā. Sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu biļešu ienākumi tiks novirzīti bērniem, kuriem zināms ierobežoti mazs dzīves ilgums, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Koncertā skanēs komponistu Riharda Dubras, Pētera Vaska un J. S. Baha vokāli un instrumentāli skaņdarbi, mākslinieka Māra Subača grafiku videoprojekcijas, ko video mākslā pārvērtis -8 (Andris Vētra), bet papildina Vara Piņķa balss.

Vokāli skaņu radīs sekstets no Latvijas Radio kora – Aldis Andersons, Ilze Bērziņa, Normunds Ķirsis, Inga Martinsone, Līga Paegle, Iveta Romancāne. Instrumentāli villu piepildīs Matīss Čudars (ģitāra), Agnese Egliņa (klavieres), Toms Rudzinskis (saksofons), Agate Ozoliņa (čells).

"Koncertnotikuma "Pirmsākums" idejas impulss ir bērns, kura ienākšana pasaulē ir ne tikai viņa paša, bet arī citiem esošs jauns sākums. Laiks, ko nevar apstādināt, bet var mainīt, vērot, pētīt. Izvēlētie mūzikas, grafikas, teksta lielumi, organiski savijoties, radīs neparastu sajūtu konsistenci.

Bērnu slimnīcas fonda priekšsēdētāja Liene Dambiņa akcentē: "Ir brīži, kad liekas, ka mēs kā līdzcilvēki vairs neko nevaram palīdzēt, bet tā nav. Jo īpaši tad, kad medicīna ir bezspēcīga, ir svarīgi būt līdzās un atbalstīt gan bērnu, gan viņa tuviniekus. Vienmēr ir kas tāds, kas bērnam sniegs prieku un palīdzēs kaut īsu mirkli justies labi!"

Ieejas biļetes pieejamas "eKase.lv" un tirdzniecības vietās. Iegādājoties biļeti, iespējams izvēlēties biļešu cenu 10 vai 15 eiro.

Pirms koncerta ikviens klausītājs tiek ielūgts uz gardumu un labo domu priekštelpu. Ieeja no plkst. 19.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!