Foto: AFP/Scanpix

Grupa "Foo Fighters" laidusi klajā Parīzes teroraktos bojāgājušajiem veltītu bezmaksas minialbumu "The Saint Cecilia".

Grupas mājaslapā publicētā vēstulē tās līderis Deivs Grols skaidroja, ka minialbumu grupa plānoja izdot, noslēdzot savu pasaules tūri, tomēr pēc notikumiem Parīzē projekts ieguvis "pilnīgi citu toni".

"Minialbums "The Saint Cecilia" tika sākts šī gada oktobrī "kā mūzikas un dzīves svinēšana. Koncepts bija, ka, tuvojoties mūsu pasaules tūres noslēgumam šajā nedēļā, mēs vēlējāmies dalīties ar savu mīlestību par visu to, ko esat mums devuši," rakstīja Grols. Tagad grupa cer, ka "dziesmas šajā dažbrīd tumšajā pasaulē ienesīs nedaudz gaismas, lai atgādinātu, ka mūzika ir dzīve un cerība un dziedināšana iet roku rokā ar dziesmu."

Albums "The Saint Cecilia" veltīts visiem, kuri cieta šausmīgajos notikumos Parīzē - bojāgājušo ģimenēm un draugiem. Tas bez maksas pieejams grupas mājaslapā. Grupas fanus aicina arī ziedot Parīzes teroraktu upuriem.

Nedēļas nogalē pēc teroraktiem grupai bija paredzēts uzstāties Parīzē, bet tā koncertu atcēla. Izdodot jauno minialbumu, Grols norādījis, ka "Foo Fighters" kādu dienu atgriezīsies Parīzē "svinēt dzīvi un mīlestību tā, kā tas pienākas".

Kā zināms, 89 cilvēki 13. novembrī gāja bojā amerikāņu rokgrupas "Eagles of Death Metal" uzstāšanās laikā koncertzālē "Bataclan".

Pēc terora aktiem tika atcelti vairāku mūziķu koncerti, kas nedēļas nogalē bija plānoti Parīzē, tostarp U2, "Motorhead", "Foo Fighters" un "Deftones" koncerti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!