Foto: Valters Pelns
Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" sestdien, 10. jūnijā, vasarīgās noskaņās turpinājās Liepājas koncertzāles producētā sērija "Pasaule Lielajā dzintarā". Vakara iesildošo performanci sniedza duets no grupas "Ainavisti", bet koncertā piedalījās Kamerūnā dzimušais un par Āfrikas blūza dārgakmeni dēvētais Rolands Čakonte kopā ar pavadošo sastāvu – ģitāristu Miku Ravasā, basistu Žeromu Kornelis un sitaminstrumentālistu Karimu Buazā.

Čakonte atzīst, ka viņa mūzikas izteiksmes stilu veidojušas ietekmes no Āfrikas un Amerikas kultūrām – bērnībā viņš daudz klausījies afrikāņu tautas melodijas, bet vēlāk iedvesmojies no tādiem blūza grandiem kā Džons Lī Hūkers un citiem.

Rolanda Čakontes kontā ir sešu solo albumu ieraksti un daudzi koncerti visā pasaulē, ieskaitot uzstāšanos tādās prestižās vietās kā "Jazz Cafe" Londonā, "New Morning" klubā Parīzē, festivālos "Blues-sur-Seine" un "Chicago Blues Festival".

Koncertu sērijas "Pasaule Lielajā dzintarā" programmā vasaras koncertsezonā notiks arī mūsdienu mākslas festivāls "Liepājas mākslas forums", kas no 3. līdz 6.augustam apmeklētājiem piedāvās mūzikas, dejas, vizuālās mākslas, teātra un starpžanru performances no Spānijas, Beļģijas, Austrijas, Somijas, Luksemburgas, Igaunijas, Latvijas un citām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!