Foto: DELFI
Ar tradicionālo bezmaksas koncertu Stacijas laukumā, Rīgā , 28. jūnija pēcpusdienā tika atklāts džeza festivāls "Rīgas ritmi", kas šogad svin 17. pastāvēšanas jubileju. Līdz ar festivāla atklāšanu, jaunu sezonu uzsāka arī galvaspilsētas brīvdabas pasākumu vieta – "Origo Summer Stage", kas ar dažādiem koncertiem rīdziniekus iepriecinās visas vasaras garumā.

Koncertā klātesošos uzrunāja festivāla "Rīgas ritmi" direktors Māris Briežkalns, bet uz skatuves kāpa vokāliste Dināra Rudāne, "Riga Jazz Quartet" un "Riga Jazz Stage 2016" laureāte Polina Tarasenko no Ukrainas, kā arī citi mākslinieki. Koncertu vadīja Dailes teātra aktieris Mārtiņš Počs.

Jau ziņots, ka festivāls "Rīgas ritmi" šogad notiek no 28. jūnija līdz 1. jūlijam. Uz festivāla skatuvēm kāps vairāki pasaulē atzīti džeza mūzikas mākslinieki – Jamandu Košta (Yamandu Costa), Sinne Īga (Sinne Eeg), Rūtija Fostere (Ruthie Foster), "Electro Deluxe", Magda Giannikou, Džons Bīslijs (John Beasley) un citi.

Par galveno šī gada festivāla norises vietu ir izvēlēts Rīgas Doma dārzs, bet koncerti norisināsies arī klubā "Kaļķu vārti", Latvijas Radio, atpūtas parkā "Egle", klubā "Blue 54 Jazz", Džeza klubā "Trompete" un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!