Foto: LETA

Piektdien vakarā Vērmanes dārza estrādē ar koncertu "Saklausi kino" ieskandināti Rīgas svētki.

Koncertprogrammas struktūru un saturu veidoja kinomūzikas attīstība Latvijā un pasaulē no 1896. gada 28. maija, kad notika pirmais kino seanss Rīgā, līdz mūsdienu latviešu kinomūzikai, teikts Rīgas svētku interneta vietnē.

Koncertā skanēja Čārlija Čaplina, Oskara Stroka, Īzaka Dunajevska un Jāņa Kalniņa mūzika, populāras itāļu un franču kino melodijas. Neiztrūka arī tādu pasaulslavenu filmu kā "Mūzikas skaņas", "Zvaigžņu kari", "Miesassargs" un "Džeimss Bonds" hiti, kā arī latviešu izcilo komponistu Marģera Zariņa un Raimonda Paula kinomūzikas fragmenti. Koncerta izskaņā – jauna versija populārākās latviešu mūsdienu filmas "Rīgas sargi" mūzikai, ko šim koncertam īpaši sagatavojusi grupa "Jumprava" un orķestris "Rīga".

Kopā ar orķestri "Rīga" un tā māksliniecisko vadītāju diriģentu Valdi Butānu koncertā piedalījās solisti-vokālisti Dināra Rudāne, Ilona Bagele, Daumants Kalniņš, dejotāji Reinis Rešetins un Egija Abaroviča, grupa "Jumprava" – filmas "Rīgas sargi" mūzikas autori, atskaņotāji un jaunās koncertversijas iedvesmotāji. Koncerta vadītāji – aktieri Ģirts Ķesteris un Andris Keišs – filmas "Rīgas sargi" vadošo lomu atveidotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!