Foto: Andrejs Vasjukevičs/Latgales vēstniecība "Gors"

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 24. līdz 26. augustam, Latgales vēstniecībā "Gors", Rēzeknē, norisinājās ceturtais klasiskās mūzikas festivālu "LNSO vasarnīca". Piedāvājam atskatu fotogrāfijās uz festivāla norisēm.

Piektdienas vakarā koncertzālē tika godināti divi no izcilākajiem klasiskās mūzikas komponistiem Bahs un Mocarts. Koncertā "Bahs un Mocarts" LNSO uzstājās kamerorķestra sastāvā kopā ar solistiem – klavesīnisti Ievu Salieti, ģitāristu Matīsu Čudaru, vijolnieku Georgu Sarkasjanu, obojistu Egilu Upatnieku un vijolnieci Darju Smirnovu.

Koncertu atklāja viena no Eiropas labākajām klavesīnistēm – Ieva Saliete, kas kopā ar LNSO pirmo vijoli Georgu Sarkasjanu veda ceļojumā uz baroka laikmetu, spēlējot Baha Sonāti vijolei un klavesīnam Solmažorā BWV 1019. Pēcāk klausītājus pārsteidza vēl nedzirdēta vijolsonātes adaptācija elektriskajai ģitārai virtuozā latviešu ģitārista Matīsa Čudara izpildījumā.

Sestdienas vakara koncertā "Happy Birthday, Mr. Bernstein" skatītāju ovācijas izpelnījās latviešu izcilais pianists Andrejs Osokins, kurš izpildīja Sergeja Rahmaņinova reti atskaņoto 4. klavierkoncertu un vēl trīs solo skaņdarbus.

Leģendārā amerikāņu komponista Leonarda Bernsteina dzimšanas dienai veltītajā koncertprogrammā LNSO spēlēja simfoniskās dejas un dziesmas no komponista populārākajiem mūzikliem "Vestsaidas stāsts", "Kandids" un "Brīnišķā pilsēta", kuros kā soliste uz skatuves amerikāņu mūziklu zvaigzne Kima Krisvela. izpelnoties skatītāju stāvovācijas.

"LNSO vasarnīca" laikā, trīs dienās radošās aktivitātēs iesaistījās desmitiem bērnu un pieaugušo, kā arī plaši apmeklētas bija abas festivāla bērnu izrādes "Vējš vītolos" un "Zenīts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!