Foto: Vida Press

Šodien, 28. maijā, zīmīgi apaļu jubileju svin pasaulslavenā austrāliešu dziedātāja un aktrise Kailija Minoga. Kopš savas karjeras pirmsākumiem viņa visā pasaulē pārdevusi vairāk nekā 68 miljonus ierakstu, kā arī piedzīvojusi vairākas pārvērtības gan savā karjerā, gan personīgajā dzīvē. Atzīmējot popdīvas iesoļošanu sestajā desmitgadē, piedāvājam aplūkot arhīva fotogrāfijas.

Melburnā dzimusī un augusī Minoga atpazīstamību ieguva ar piedalīšanos Austrālijas ziepju operā "Kaimiņi" ("Neighbours"). Kopš tā laika viņa ieguvusi gan klausītāju, gan izklaides industrijas atzinību, radot komerciāli veiksmīgu dziedātājas karjeru. Minoga iemantojusi tādus titulus kā Popa princese un Popa dieviete, kā arīdzan atzīta par visu laiku visvairāk pārdoto Austrālijas mākslinieci.

"Es zinu, ka šis ir labs posms manā dzīvē, un esmu pateicīga" pirms dzimšanas dienas viņa atklāj ārvalstu medijiem. "Es nezinu, vai pie vainas ir 50. dzimšanas diena, gan jau, ka tai ir liels sakars ar visu, bet varbūt dzīve vienkārši kļūst lēnāka. Lai gan tas skan nedaudz smieklīgi, jo aizvien notiek tik daudz visa kā, taču tas notiek citā tempā, ar citu domāšanu un sapratni... Es jūtos labi un esmu pateicīga."

Kā zīmīgs Minogas karjeras pagrieziena punkts izceļams duets ar Niku Keivu, kas nopulēja viņas reputāciju to fanu un kritiķu acīs, kas iepriekš viņas daiļradei dižu uzmanību nepievērsa vai uzlūkoja ar skepsi. Savukārt šai sadarbībai sekojošais albums "Impossible Princess" pierādīja, ka Minoga ir ne tikai talantīga dziedātāja, bet arīdzan multimāksliniece, jo viņa bija arī komponiste un producente.

Minogas dziedātājas karjera turpināja zelt un plaukt tuvākos 10 gadus, albumam "Fever" 2001. gadā ierindojoties topu pirmajās vietās visā pasaulē, savukārt megahits "Can't Get You Out Of My Head" bija numur viens aptuveni 40 valstīs.

Tiesa, lai arī produktīva, tomēr šī dekāde māksliniecei atnesa arī gana nopietnu pārbaudījumu, proti, krūts vēzi 2005. gadā. Viņai tika veikta operācija, kurai sekoja ķīmijterapija. 2006. gadā slimība tika uzveikta.

Dzimšanas dienas gaidās Minoga savā "Twitter" kontā publicēja vairākas fotokolāžas no savas karjeras un dzīves spilgtākajiem mirkļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!