Foto: Jānis Vecbrālis
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā 16. martā kopā ar Klaipēdas kamerorķestri diriģenta Mindauga Bačkus vadībā baroka mūzikas programmā uzstājās baroka vijoles meistars Dmitrijs Sinkovskis no Krievijas.

Koncertā skanēja gan Antonio Vivaldi šedevri, gan mazāk pazīstamu baroka laika komponistu – Džuzepes Antonio Brešianello, Frančesko Džeminiani un Johana Ādolfa Hases skaņdarbi.

Šajā koncertā Sinovskis, kurš ir arī lielisks kontrtenors, ne tikai spēlēja vijoli, bet arī pārsteidza publiku ar savu dziedājumu.

Atgādinām, ka festivāla turpinājumā sekos vēl divi atšķirīgi koncerti. 24. martā Liepājas Simfoniskais orķestris muzicēs kopā ar trīs starptautiskām mūzikas zvaigznēm – ukraiņu altistu un diriģentu Maksimu Risanovu, krievu vijolnieku Sergeju Dogadinu un lietuviešu čellistu, kā arī diriģentu Dāvidu Geringu, savukārt 31. martā 25. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu noslēgs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un krievu pianista Dmitrija Masļejeva koncerts.

Biļetes uz LSO rīkotā 25. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla koncertiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!