Foto: Anrijs Požarskis

Koncertzāle "Cēsis" jauno koncertsezonu atklāja ar otro starptautisko festivālu "Čello Cēsis", kura ietvaros 17. septembrī izskanēja koncerts "Čella dīvas un Sinfonietta Rīga".

Vakars tika aizvadīts svētku sajūtās un dzimtenē ne tik bieži koncertējošās, latviešu spilgtākās čellistes – Marta Sudraba un Kristīne Blaumane, baudīja nedalītas klausītāju simpātijas un stāvovācijas koncerta izskaņā.

Dīvu izpildījumā koncertā skanēja lieldarbi – Šostakoviča Pirmais čellkoncerts Martas Sudrabas sniegumā un Brāmsa Koncerts vijolei čellam un orķestrim la minorā ar Kristīni Blaumani un vijolnieku Borisu Brovcinu. Izskaņā apmeklētājus gaidīja īpašs pārsteigums – abas solistes duetā atskaņoja Itāļu čellista un komponista Džovanni Solimas opusu "Violoncelles vibrez". Arī šogad čellu festivāla orķestris bija "Sinfonietta Rīga" diriģenta Normunda Šnē vadībā.

Festivālu "Čello Cēsis" 16. septembrī atklāja koncerts "Čells. Francijas elpa", kurā klausītāji varēja baudīt viena no mūslaiku vadošajiem čellistiem – Marka Kopē – sniegumu saspēlē ar Igaunijā dzimušo pianistu Peteru Laulu. 17. septembrī Cēsu Jaunās Pils salonā izskanēja arī romantisks kamerkoncerts ar igauņu čellistes Silvijas lLves, soprāna Ksenijas Kučukovas un latviešu čellistes Māras Botmanes izveidotu programmu. Bet festivāla izskaņā, 18. septembrī, mazos klausītājus priecēja muzikāls koncertuzvedums ar čellu trio "Melo M" "Čella pasakas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!