Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Simtiem tūkstošiem cilvēku sestdien pulcējās Parīzes Elizejas laukos, lai pavadītu pēdējā gaitā Francijas rokenrola leģendu Džoniju Holideju.

Kā ziņots, Holidejs, kas bija pazīstams arī kā "franču Elviss" un kura skatuves karjera ilga gandrīz 60 gadus, mira trešdien 74 gadu vecumā.

Viņa bēru procesija no triumfa arkas lēnā gaitā virzījās pa Elizejas laukiem vairākus kilometrus no Triumfa arkas līdz Madlēnas baznīcai, kur notika bēru dievkalpojums.

Saskaņā ar policijas aplēsēm gar ielu, lai pavadītu procesiju ar dziedoņa zārku, bija pulcējušies 800 000 līdz miljonam cilvēku.

Līķratus eskortēja vairāki simti motociklistu, jo arī pats Holidejs sevi pieskaitīja rokeriem un mīlēja fotografēties, tērpies melnās ādas jakās uz sava "Harley Davidson".

Ar runu baznīcā uzstājās arī Francijas prezidents Emanuels Makrons, kurš norādīja, ka mūziķis bijis Francijas daļa.

Daudziem saviem faniem viņš bija gan tēvs, gan brālis, sacīja Makrons, izsaucot daudzu pavadītāju asaras.

Bēru ceremonijā līdz ar Holideja dzīvesbiedri Brigitu piedalījās arī bijušie Francijas prezidenti Nikolā Sarkozī un Fransuā Olands.

Pēc ceremonijas Holideja mirstīgās atliekas paredzēts pārvest uz Senbartelmī Franču Karību salās, kur viņam piederēja māja.

Holideja karjeras laikā viņa skaņuplates pārdotas vairāk nekā 100 miljonos eksemplāru, un viņa koncerti vienmēr bijuši pārpildīti.

Lai gan Holidejs slimoja ar plaušu vēzi, savu pēdējo koncertu viņš sniedza vēl tikai šī gada jūlijā.

Visu nedēļas nogali, godinot aizgājēju, uz Eifeļa torņa tiks izgaismots uzraksts: "Merci Johnny" ("Paldies, Džonij!").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!