Foto: LETA
Latvijas valsts svētku laikā 16. un 17. novembrī Ķīpsalas hallē skatāma dejas izrāde "No zobena saule lēca", kurā piedalās vairāk nekā 1000 dalībnieki. Viņi mītisko stāstu par seno baltu cilti, tās ikdienu, ritiem un gudro dzīvesziņu izdzīvos atkārtoti - pirmā reize bija 2010.gadā.

"Lai izrāde ir sveiciens visiem, kas bez liekiem un skaļiem vārdiem diendienā dvēselēs sēj jēgu un mīlestību, kas mirdz vārdā "Latvija"," vēl izrādes režisors Uģis Brikmanis.

"Ne vienmēr visu izšķir naudas daudzums un valstsvīru labvēlība. Arī vienkārša vēlēšanās izdarīt kaut ko labu un sirdij tuvu var pacelt pāri ikdienas pelēcībai un netīrumiem. Domāju, ka visu izrādes dalībnieku un radošās komandas vārdā varu teikt: "Tā mēs mīlam Latviju un mīliet ar mums kopā!"", teic izrādes horeogrāfs Agris Daņiļevičs.

Uzvedumu veido komanda: režisors – Uģis Brikmanis, horeogrāfs – Agris Daņiļevičs, mūzika – bungu un dūdu grupa "Auļi", muzikālā vadītāja – Ilze Grunte, Kaspars Bārbals. Tērpu autores – Evija Dāboliņa un Kristīne Korečko. Uzvedumā piedalīsies 30 dažādu paaudžu Latvijas deju kolektīvi, etnomūziķi – Zane Šmite, Ivars Cinkuss, Kristīne Ādmine, Lauma Bērza, Aiga Sprinža, Sandra Budeviča un koris "Gaudeamus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!