Foto: Agris Priedītis

Postfolkloras grupa "Iļģi" savu 35. pastāvēšanas gadadienu svinēja 14. maijā ar vērienīgu lielkoncertu "Arēnā Rīga", portālam "Delfi" pavēstīja koncerta rīkotāji.

Ar šo koncertu apvienība nosvinēja savu 35. dzimšanas dienu, un svinības turpinot sarūpēts arī jauns albums. Jaunajā diskā iekļautas tieši tās dziesmas, kas horeogrāfa Jāņa Purviņa vadībā tika izdejotas "Arēnā Rīga", kā arī jauni skaņdarbi.

"Sauksim šo albumu par divpusēju izlasi. Tajā iekļauti 20 skaņdarbi. No vienas puses – mūzika, ko mēs spēlējam atkal un atkal nu jau 35 gadus, no otras – dejas, kas guvušas horeogrāfu un skatītāju atzinību un ko visu paaudžu dejotāji joprojām izpilda ar prieku.

"Iļģi" koncertprogrammā sastrādājās ar Latvijas labākajiem visu paaudžu deju kolektīviem – kopā vairāk nekā 1000 dejotājiem.

Koncerts norisinājās divās daļās – pirmajā daļā "Iļģu" dziesmas tika izdejotas režisores Ingas Tropas un horeogrāfa Jāņa Purviņa vadībā, taču otrajā daļā skatītājiem bija iespēja redzēt daļu no deju lieluzveduma, "Iļģu" opusa ar Raiņa dzeju "Spēlēju, dancoju", ko horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadībā izdejoja deju grupa "Dzirnas" un tautas deju ansamblis "Vektors".

Koncertā piedalījās bērnu deju kolektīvi "Auseklītis" (Rīga), "Dzintariņš" (Rīga), "Teiksmiņa" (Rīga), "Zelta sietiņš" (Rīga), jauniešu deju ansambļi "Daiļrade" (Rīga), "Dancis" (Rīga), "Līgo" un "Līgo studija" (Rīga), "Rotaļa" (Rīga), "Teiksma" (Rīga), Vektors" (Rīga), "Zīle" (Ķekava), vidējās paaudzes deju kolektīvi "Dancis" (Rīga), "Līgo" (Rīga), "Mana rotaļa" (Rīga) un Teiksma (Rīga), kā arī senioru deju kolektīvi "Baltābele" (Garkalne), "Ozolnieki" (Ozolnieki), "Sidrabaine" (Ķekava) un "Tacis" (Carnikava), kā arī Agra Daņiļeviča deju skola "Dzirnas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!