Foto: LETA

Ieva Kerēvica un kontrtenors Sergejs Jēgers laiduši klajā albumu "Debess dārzos" un uzsākuši prezentācijas koncerttūri pa Latvijas dievnamiem un koncertzālēm. Pirmais koncerts notika 13. decembrī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā.

Albumā iekļautas 12 dziesmas, kas raksturo ziemu, dzīves līkločus un Ziemassvētkus: "Es klusi uzziedu", "Es ticu", "Sētā Vēstnese", "Kristiāna", "No Tevis", "Ziemassvētku roze", "Māsa Ziema", "Tu mazā klusā Betlēme", "Baltas sniega pārslas", "Tad", "Esi man klāt", kā arī īpašais sveiciens mūsu valstij "Maza dziesma Latvijai", kas prezentēta jau novembrī.'

Madars Kalniņš, kurš ir mūzikas autors vairākumam dziesmu, saka: "Neesmu vēl debess dārzos bijis, bet ticu, ka tur ir patiesība, mīlestība un godīgums. Tādu arī centāmies veidot šo dziesmu kompilāciju. Tā ir raiba un patiesa kā dzeņa vēders (kurš gan varētu apgalvot, ka dzeņa vēders nav patiess?), raiba kā jau visa mūsu dzīve. Neviena dziesma nav tāpat vien - lai tikai būtu. Katrai ir savs stāsts,- par Ziemassvētkiem (gan lielajiem, gan mazajiem klausītājiem) un par māsu Ziemu, par mīlestību, dzīves pārbaudījumiem un sāpēm, ticību un cerību. Ticību un cerību tam, ka patiesība un dzīvība kādreiz tomēr būs pārākas par visām grūtībām. Esmu drošs par to!"

Ievas un Sergeja dziedājuma muzikālo noformējumu veido komponists un pianists Madars Kalniņš, pianists Juris Kristons, kontrabasists Norberts Skraucis un čellists Markuss Skraucis.

Biļetes uz koncertiem "Debess dārzos" iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!