Ja kaut kur uz skatuves ir bise, tad izrādes laikā noteikti kāds no tās izšaus, ja koncertā redzi milzu bungas, tad bez pamatīga blieziena neiztikt. Grupa "Imagine Dragons" sestdienas, 30. janvāra vakarā ar jaudīgu priekšnesumu uzstājās "Arēnā Rīga", gan bliežot pa bungām, gan uzrunājot auditoriju ar sarkanbaltsarkanu karogu rokās un, ieskatoties acīs, ja ne visai tūkstošos mērāmajai koncerta publikai, tad vismaz pirmajām rindām pie skatuves pavisam noteikti.

Koncerts Rīgā bija daļa no grupas otrā albuma "Smoke + Mirrors" turnejas noslēdzošās daļas – vēl atlikuši trīs – Viļņa, Lodzā un Amsterdamā. Pēc tam šis vairāk nekā gadu garais šovu maratons vismaz pagaidām būs noslēdzies. "Esam pabijuši visās pasaules malās, redzējuši visdažādāko ādas krāsu un tautību cilvēkus, un esam pārliecināti – mūzika un mīlestība uzvarēs," apmēram tā Rīgas publiku uzrunāja "Imagine Dragons" līderis Dens Reinoldss, pieminot pagājušā gada notikumus Parīzē, kad tieši rokkoncerts tika izvēlēts kā viens no mērķiem asiņainam teroristu uzbrukumam.

Tiešā saruna ar publiku un mūziķu atvērtība, iespējams, ir pirmais un galvenais trumpis, kas atbruņo arī skeptiskākos "Imagine Dragons" klausītājus, bet kvēlākajiem faniem liek justies īpašiem un personiski uzrunātiem. Vai muzikāli izdevies radīt zeltu, britu "Independent" vārdiem runājot, "salaulājot plašām masām saprotamo popmūziku ar rokmūziku un tās cienīgiem tekstiem", rādīs visobjektīvākā mēraukla – laiks. Grupai "Imagine Dragons" ir izdoti vien divi albumi un ar to ir pieticis, lai šim brīdim un vēl mazliet uz priekšu mēs būtu tikuši pie jaunas, jaudīgas un labi izklaidējošas poproka figūras arēnu un stadionu tipa koncertgrupu zvaigznājā. Un tas jau ir daudz.

Grupa "Imagine Dragons" Latvijā uzstājās jau otro reizi – iepriekšējais koncerts bija 2013. gadā, festivālā "Positivus". Koncertu 30. janvāra vakarā iesildīja britu un austrāliešu apvienība "Sunset Sons".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!