Foto: Publicitātes foto
Liepājas Olimpiskā centra arēnā nedēļas nogalē izskanējis vēl viens no Latvijas simtgades svinību programmas pasākumiem – jauniešu lielkoncerts "Liepāja izAicina", pulcējot vairāk teju 4000 cilvēku.

Koncerta tapšanā bija iesaistīti 500 talantīgi, dziedošie un dejojošie jaunieši no visas Latvijas, kā arī vairāki viesmākslinieki.

Kopumā lielkoncertā piedalījās 14 jauniešu kolektīvi no astoņām Latvijas pilsētām. Muzikāli daudzveidīgo koncertprogrammu papildināja arī dažādas modernās dejas performances un īpaši šovi, piedaloties ielu vingrotājiem. Pasākumu vadīja Dagmāra Legante kopā ar liepājnieku Aigaru Kārkliņu.

Koncertā piedalījās mūziķi Uldis Marhilēvičs, Jānis Aišpurs, Valters Pūce, repa māksliniece VIŅA, Ivo Fomins, Jānis Driksna, Daumants Kalniņš, Ance Krauze, Žoržs Siksna, Alise Kante, Agita Zundure un Andris Ērglis.

Lielkoncerts "Liepāja izAicina" ir viens no vērienīgākajiem Latvijas valsts simtgades mūzikas notikumiem. Liepājas Olimpiskā centra arēnā izskanēja divi koncerti, no kuriem viens tika pilnībā izpārdots. Kā pēc koncertiem informē rīkotāji, skatītāji nav slēpuši savu sajūsmu, vairākos skaņdarbos cēlušies kājās un slavējuši jauniešu sniegumu ar skaļiem aplausiem.

"Kolosāls koncerts! Jaunieši ir tādi malači! Viesmākslinieki, vadītāji un organizējošie spēki, protams, arī! Visu laiku bija interesanti un pārsteidzoši, un kas galvenais – bija tāda tīra, pozitīva, jauna un ceļoša enerģija! Man patīk tas izaicinājums un sadraudzības ideja pilsētu starpā. Šī ir lieliska dāvana visiem Latvijas simtgadē un Liepājai dzimšanas dienā! Īsti svētki! Esmu ļoti iedvesmots!" Tā pēc koncerta sacīja grupas "Prāta vētra" līderis Renārs Kaupers, kurš pasākumu apmeklēja kopā ar ģimeni. Viņš arī pievienojās koncerta dalībniekiem uz skatuves, lai kopīgi izpildītu noslēdzošo skaņdarbu "Mana dziesma", kā arī dziesmu no "Prāta vētras" repertuāra – "Debesis iekrita tevī".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!