Foto: DELFI

Ceturtdienas, 13. novembra, vakarā grupa "Jumprava" savas 30 gadu jubilejas koncertturnejas ietvaros viesojās "Palladium" koncertzālē. Šajā vakarā viņiem pievienojās arī laikabiedri - nesen atkalapvienotā grupa "Aurora".

Piektdien, 14. novembrī, plānots otrs "Jumpravas", koncerts, bet turneja noslēgsies pašā gada nogalē – 27. decembrī - Ventspils Teātra namā "Jūras Vārti".

"Esam kādu laiku klusējuši, bet tagad atkal ir sajūta, ka mums ir ko teikt un mūziķim tas vislabāk padodas caur dziesmām," stāsta Aigars Grauba. Jaunajā albumā "Laiks runā", kuru "Jumprava" prezentēja pavasarī, iekļautas 13 dziesmas. Tās grupa 80. - 90. gados spēlējusi koncertos, taču nav iekļāvusi nevienā no sešiem iepriekš izdotajiem albumiem.

Arī grupa "Aurora" pārstāv 80. gadu mūziku, bet nu jau ilgus gadus tās līderis Ritvars Dižkačs ilgstoši dzīvo un strādā Kanādā. Dižkačs ir arī vārdu autors vairumam grupas "Jumprava" populāro dziesmu, piemēram, "Šeit lejā", "Vēlreiz", "Lidmašīna" un citām.

"Aurora" atjaunotajā sastāvā ir trīs dalībnieki - Ritvars Dižkačs (vokāls), Jānis Dubavs (ģitāra) un Rūdolfs Kokins (bass), kas grupā muzicēja pēdējā sastāvā 1992. gadā. Koncertzālē "Palladium" grupai pievienojās arī ģitārists Olafs Štrodahs un bundzinieks Andris Leišavnieks-Štālmanis.

Grupa "Aurora" pastāvēja piecus gadus, taču šajā laikā tai nav oficiāli izdotu ierakstu. Pastāvēšanas laikā ir tapušas vien septiņas dziesmas, kas ierakstītas dažādās studijās. Zināmākās no tām ir "Sadauzītais bundzinieks", "Fetišists" un "Barjera".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!