Foto: F64

Naktī no sestdienas uz svētdienu kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" Introvertās mākslas festivāla "Ad lucem" ietvaros notika unikāls Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas muzikāls notikums – koncerts "Saullēkts pilsētā".

Koncertā astoņu stundu garumā varēja izbaudīt neparastu, garīgu dimensiju naksnīgajā pilsētā, klausoties tradicionālās mūzikas un improvizācijas koncertu no plkst.21:30 līdz plkst.05:30.

Kopā ar mūziķiem visas nakts garumā ikviens varēja gremdēties mūzikas meditatīvajās noskaņās un kopīgi sagaidīt sauli pašā pilsētas sirdī.

Koncertā piedalījās Biruta Ozoliņa kopā ar Nīderlandē studējošo jauno trompetistu Magnusu Bauģi, DJ Monsta, Laima Jansone kopā ar komponistu un mūziķi Raimondu Tigulu un duduka spēles meistaru no Armēnijas, kā arī divi viesmākslinieki no Somijas un citi.

Kopumā 13.starptautiskais introvertās mākslas festivāls "Ad Lucem" piedāvās piecus noskaņās atšķirīgus koncertus Rīgas pilsētvidē un koncertzālēs, kā arī radošās darbnīcas, kas notiks kultūras pilī "Ziemeļblāzma". Vairāki no koncertiem iekļauti Rīga 2014 programmā.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums "Rīga 2014" sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!