Foto: DELFI Aculiecinieks

Otrais alternatīvais kamermūzikas festivāls "Sansusī" šogad norisinās no 7. līdz 9. augustam Aknīstes novada brīvdienu mājā "Susēja" un pulcē dažādu žanru radošos māksliniekus ar vienojošo kritēriju – kvalitāte.

Trīs dienu laikā festivāls piedāvā 20 dažādus notikumus, kurus radīs vairāk nekā sešdesmit mākslinieku.

Festivālu pirmo dienu atklāja LNSO klavieru trio. "Sansusī" programmu veido tādi solisti un apvienības kā "Art-i-Shock", Vizma Zvaigzne, Olga Pudova, Ēriks Kiršfelds, Juris Žvikovs, "Latvian Blues Band", Jaunais Rīgas teātris, notiks Kristapa Pētersona vokālā cikla pasaules pirmatskaņojums. Programmu 9. augusta pēcpusdienā noslēgs ansambļa Altera Veritas atkalapvienošanās koncerts.

2014. gadā festivāls izpelnījās plašu apmeklētāju un dalībnieku atzinību, kā arī ieguva kultūras gada balvu "Kilograms kultūras" kategorijā "Gada pārsteigums".

Biļetes var iegādāties "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā.

"Programmā - gan klasika, gan speciāli festivālam tapuši jaundarbi, mākslinieki uzstāsies gan kā solisti, gan duetos un citās konfigurācijās - līdz pat sekstetiem, skanēs gan dzīva mūzika, gan elektronika, gan mūzika "nez no kurienes".

Padomāts arī par vismazākajiem kamermūzikas mīļotājiem - notiks vairākas darbnīcas, koncerti, teātra izrādes un multfilmu seansi bērniem. Nenogurstošākie festivāla apmeklētāji varēs izlocīt kājas ballēs un visu nakti baudīt laikmetīgo operu kinoseansus, bet no rītiem piedalīties rīta rosmē," "Sansusī" norisi raksturo festivāla pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!