Foto: Publicitātes foto

Mūziķis Čārlzs Kosta jeb King Charles 22. oktobra rītā pēc viesošanās Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv" studijā nolēma sarīkot negaidītu pārsteigumu saviem klausītājiem, uzstājoties Doma laukumā.

Kā portālu "Delfi" informē Latvijas Radio pārstāvji, "Pieci.lv" raidījuma "Pieci Rīti" Toma Grēviņa pamudināts, britu folkroka izpildītājs Čārlzs Kosta trešdienas rītā pēc intervijas radio ēterā nolēmis pārsteigt klausītājus, uzstājoties improvizētā koncertā turpat pie Latvijas Radio ēkas Doma laukumā.

"Šī ir pirmā reize neatkarīgās Latvijas vēsturē, kad kāds Rietumeiropas mūziķis ir speciāli ieradies Latvijā krietnu laiku pirms sava koncerta, lai to popularizētu un iegūtu vēl lielāku atpazīstamību. Nav melots, ka Latvija patiešām ir valsts, kurā Čārlzam Kostam jeb "Ķēniņam Kārlim" ir vislielākā atpazīstamība, taču ir liekulīgi teikt, ka dzimtenē neviens viņu nezina – King Charles ir cēlies no tā paša folka brīvdomātāja "tusiņa", no kura nāk "Mumford & Sons", "Noah And The Whale" un Laura Mārlinga, bet viņa koncerti aizvadītajā vasarā izskanēja visos Lielbritānijas lielākajos festivālos," stāsta "Pieci.lv" mūzikas redaktors un ētera balss Toms Grēviņš.

King Charles Latvijā ar savu jauno koncertprogrammu ieradīsies 5. decembrī, kad rīkos koncertu Rīgas koncertzālē "Palladium". Mūziķis līdz šim Latvijā uzstājies vairākkārt, tostparp muzicējot gan festivālā "Positivus".

Nesen nospēlējis Glāstonberijā, King Charles uzrauj trīs dziesmas Doma laukumā! pic.twitter.com/uEoT6KeSwi— @ELe_LV (@ELe_LV) October 22, 2014

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!