Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 11. novembrī, Lāčplēša dienā, koncertzālē "Cēsis" izskanēja viens no Latvijas Radio kora 75 gadu jubilejas koncertiem – elektroakustisks videostāsts "Lāčplēsis".

Kā portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji, videostāstā ar mūsdienu kora, vokālās mākslas un elektroniskās mūzikas izteiksmes līdzekļiem tika veidots emocionāls un aktuāls šodienas vēstījums par Latviju un latviešu tautas ceļu uz savu valsti.

Latvijas Radio kora elektroakustiskais videostāsts apvienoja mūsdienu kora un vokālo mūziku ar vēsturisku kino materiālu – Latvijas Kultūras kanonā iekļauto Aleksandra Rusteiķa 1930. gadā veidoto mākslas filmu "Lāčplēsis". Šī filma tika veltīta Latvijas neatkarības desmitgadei un kļuva par nozīmīgu notikumu Latvijas kultūras dzīvē.

Filmas darbība risinās divos laikmetos – mītiskajā un Latvijas brīvības cīņu laikā. Līdzīgi arī projekta muzikālais "celiņš" tika veidots divos paralēlos slāņos, saglabājot oriģinālo filmas mūziku un papildinot ar 20. gadsimta pirmās puses kora mūzikas izcilākajiem piemēriem. Koncertā sinhronizējās dzīvais izpildījums ar filmas orģinālierakstu, bet dzīvās elektronikas skaņuraksts - ar Kristapa Pētersona kontrabasa solo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!