Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā rock'n'roll grupa 'Keksi' prezentēja savu pirmo albumu visā grupas pastāvēšanas vēsturē. Albumā „KEKSI in Rock'a'billy house" apkopotas 13 kompozīcijas grupas līdera Aleksandra Sircova aranžijā.

"Ideja par albumu dzima jau pirms gada, bet tika īstenota pēdējo trīs mēnešu laikā - atzīmējot grupas septiņpadsmito gadadienu. Albumā iekļautās kompozīcijas stāv pāri laikam - tās iekaroja klausītāju sirdis jau tad, kad pirmo reizi izskanēja Džonija Keša, Čaka Berija, Peta Ballarda un citu leģendu izpildījumā. Arī grupas "Keksi" repertuārā tās vēl joprojām skan teju katrā koncertā," norāda grupas pārstāvji.

Rock'a'billy pasaulē ir ļoti populārs mūzikas žanrs, kam par godu tiek rīkoti daudzi festivāli un šī žanra kompozīcijas aranžējuši un spēlējuši neskaitāmi mūziķi dažādos laikos. Teju ikviens atpazīst pagājušā gadsimta vidū tapušās P. Ballarda "Mr.Sandman", Dž. Keša "Little Queenie", K.Perkinsa "Boppin' the Blues" un citas kompozīcijas, kuru valdzinājumam aicina ļauties arī "Keksi". 

Rock'a'billy ir viens no senākajiem rock'n'roll žanra stiliem, kas aizsācies 20.gadsimta piecdesmitajos gados ASV Dienvidos. Tajā rodamas amerikāņu folka un kantri, bluegrass mūzikas stilu taktis. Vēlāk, papildinot skanējumu ar rhythm'n'blues raksturīgo skanējumu, radās rock'n'roll, ko mūsdienās saucam par klasiku. Rock'a'billy nosaukums radies, apvienojot vārdus "roks" un "hillbilly", ar ko tiek domāts kantri mūzikas stils. Liela ietekme rock'a'billy attīstībā bijusi arī boogie woogie un western swing žanriem.

Albums būs nopērkams restorānā "Rock'a'billy House" Vecrīgā, grupas "Keksi" mājas lapā un grupas koncertu laikā. Albuma izdošanu atbalsta restorāns Rock'a'billy House un tā īpašnieks Raimonds Ungurs.

Grupa dibināta 1997.gadā Cēsīs. Šo gadu laikā "Keksi" piedzīvojuši raibu koncertdzīvi, muzicējuši neskaitāmos festivālos Latvijā un ārvalstīs, priecējuši publiku autorkoncertos un piedzīvojuši dažādas pārmaiņas. Tā spēlējusi kopā ar tādām pasaules zvaigznēm kā "Boney-M", Macy Grey, "Smokie", "Ottawan", kā arī māksliniekiem no Latvijas - Intaru Busuli, Lindu Leen, Normundu Rutuli, Aiju Andrejavu un citiem.

Grupas sastāvā muzicē deviņi profesionāli mūziķi - Voldemārs Kalniņš (akustiskā ģitāra, vokāls), Viktors Eunapu (elektriskā ģitāra, bekvokāls), Jānis Kalniņš (elektriskā ģitāra, bekvokāls), Gints Žilinskis (taustiņi), Jānis Jaunalksnis (sitamie instrumenti), Jānis Pauls (trompete), Ēriks Kibermanis (baritona saksofons), Roberts Martinovskis (tenorsaksofons) un Aleksandrs Sircovs (Bass).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!