Foto: Edgars Pohevičs
Sestdien, 4. novembrī jaunākā no Latvijas reģionālajām koncertzālēm "Lielais dzintars" nosvinēja divu gadu jubileju kopš zāles atklāšanas.

Svētku koncertu apmeklēja vairāki viesi, kam bijusi nozīmīga loma koncertzāles attīstībā – tās idejas autors, bijušais Liepājas Simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs Imants Resnis, koncertzāles projekta autors – austriešu arhitekts Folkers Ginke, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, priekšsēdētāja vietnieki Gunārs Ansiņš, Atis Deksnis, kā arī citi viesi.

Koncertā piedalījās Berlīnes Filharmonijas mūziķu veidots oktets "Scharoun Ensemble", kas ir viens no vadošajiem Vācijas kamersastāviem jau 30 gadus. Kā atzīst ansambļa dalībnieki, "Scharoun Ensemble" viens no galvenajiem uzdevumiem ir tiltu veidošana starp tradicionālo un moderno mūziku, tādēļ arī Liepājas programmā izskanēja gan 18. un 19. gadsimta komponistu – Mocarta un Bēthovena skaņdarbi, gan mūslaiku komponistu – Jērga Vidmaņa un Platona Buravicka kompozīcijas oktetam.

Jubilejas reizē koncertzāles valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons pateicās Liepājas pašvaldībai un Valsts Kultūrkapitāla fondam par atbalstu koncertzāles programmas realizēšanā, kā arī koncertzāles rezidentiem – Liepājas Simfoniskajam orķestrim un Liepājas Mūzikas mākslas un dizaina vidusskolai, kam gada izskaņā piepulcējies arī Liepājas teātris, kļūstot par Eksperimentālās skatuves ilgtermiņa nomniekiem. Mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča pateicās koncertzāles publikai par uzticību un atsaucību, apmeklējot "Lielā dzintara" notikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!