Foto: Reuters/Scanpix/LETA
21. janvārī Īrijā notikusi publika atvadīšanās no starptautiski pazīstamās īru grupas "The Cranberries" vokālistes Doloresas O'Riordanas (1971–2018). Dziedātājas piemiņas dievkalpojumu, kas notika viņas dzimtajā pilsētā Limerikā, Sv. Jozefa baznīcā, apmeklēja vairāki tūkstoši cilvēku – ģimene, bijušie skolasbiedri, draugi un "The Cranberries" fani.

Jau ziņots, ka Doloresa O'Riordana tika atrasta mirusi 15. janvārī viesnīcas numuriņā Londonā. Viņa Lielbritānijā bija ieradusies, lai ierakstītu dziesmas "Zombie" versiju kopā ar grupu "Bad Wolves". Kā vēsta "Irish Times", autopsijas gala rezultāts un nāves cēlonis netiks paziņots ātrāk kā šā gada aprīlī.

"Mēs esam šeit pulcējušies, lai dziļā sirsnībā pieminētu mūsu mīlēto un loloto Limerikas meitu," publiskajā dievkalpojumā teica Dv.Jozefa baznīcas mācītājs Brendans Leihijs. "Lūgsim par viņu, par viņas ģimeni, par tiem, kurus viņa mīlēja un kuru dzīvēm viņa palīdzēja."

Kā vēsta ārvalstu mediji, dievnamā, kur notika atvadas no dziedātājas, klusi skanējušas "The Cranberries" dziesmas, bet viņas skolasbiedri uz ceremoniju bija ieradušies ar dzelteniem ziediem – simbolisku saules gaismu mūziķes pēdējā gaitā.

Atvadu ceremoniju, kas ilga četras stundas, varēja apmeklēt ikviens, bet piemiņas dievkalpojumu pārraidīja Īrijas radio. Savukārt bēru ceremonija notiks Bellinitijas ciemā otrdien, 23. janvārī, kur arī faniem būs iespēja no dziedātājas atvadīties. Bēru dievkalpjums tiks pārraidīts Īrijas radio. Savukārt zemes klēpī dziedātāju guldīs Bellibrikenas kapsētā, kur atdusas viņas tēvs.

"The Cranberries" slavu iemantoja 90. gados un ir viena no tā laika ikoniskākajām rokgrupām. Starp zināmākajiem grupas skaņdarbiem ir "Zombie" un "Linger".

Grupa izjuka 2003. gadā, bet 2009. gadā no jauna apvienojās. Visā pasaulē pārdoti aptuveni 40 miljoni "The Cranberries" ierakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!