Foto: Ritvars Stankevičs/MicRec
Ceturtdien, 28. martā, "Valtera restorānā" leģendārās Liepājas rokgrupas "Līvi" dalībnieki paziņoja par grupas darbības atjaunošanu, jauna albuma "Bez štepseļiem" izdošanu un aicināja uz koncertiem.

Komentējot grupas darbības atjaunošanu, Ainars Virga sacīja: "Grupa "Līvi" vienmēr atradusies pastāvīgā kustībā un sastāva maiņas šajos garajos grupas pastāvēšanas gados ir bijusi ierasta lieta. Katrai paaudzei ir savs "Līvi" zelta sastāvs. Svarīgi ir, ka mēs spēlējam "Līvu" dziesmas. Ienākot grupā Bukam, mēs atkal esam atguvuši nepieciešamo enerģiju un "Līviem" vien raksturīgo skanējumu. Tas viss ir rokenrols, un rokenrols ir dzīvs!"

Pēc akustiskā priekšnesuma un stāstiem par albuma tapšanu koncertturneju grupas dalībniekus sveica Uldis Marhilevičs, vairāku albuma dziesmu līdzautors Guntars Račs, muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, CD dizaina autors Guntars Ošenieks, grupas "Dzelzs vilks" bundzinieks Mārcis Judzis un daudzi citi.

Grupas jaunākais albums ierakstīts pērnā gada novembrī, Liepājā, kultūras namā "Wiktorija". Tas ir koncertieraksts, kurā dzirdamas pazīstamas "Līvu" dziesmas, kā arī vairāki mazāk dzirdēti skaņdarbi jaunās versijās. Albumā iekļautas arī tādas dziesmas kā "Dzimtā valoda", "Ozolam", "Kādā brīnišķā dienā", "Dzelzsgriezējs" un "Nezāles neiznīkst". Ierakstā dzirdami ne vien grupas pamatsastāva dalībnieki, bet to papildina arī Dzintara Beitāna vadītais stīgu kvartets.

Grupas "Līvi" sastāvā šobrīd muzicē jau ilggadējie grupas dalībnieki Ainars Virga un Guntars Mucenieks, kā arī jaunpienācēji – dziedātājs Buks jeb Jānis Buķelis, bundzinieks Māris Zīlmanis, basģitārists Edgars Silacērps un ģitārists Henrijs Mucenieks. Albuma ierakstā un arī vakardienas albuma prezentācijā piedalījies arī saksofonists Alex (Aleksejs Balinskis).

Tuvākais grupas koncerts notiks 29. martā Ventspils kultūras centrā, bet 6. aprīlī "Rīgas Kongresu namā", ko grupa nolēmusi arī fiksēt videoierakstā. Dienu vēlāk, 7. aprīlī grupa sniegs koncertu Krustpilī, 27. aprīlī Liepājā (koncerts ir pilnībā izpārdots), bet 25. maijā grupa viesosies Slampes kultūras pilī.

Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!