Ceturtdienas, 27. jūlija vakarā Lucavsalā uzstājās viena no komerciāli veiksmīgākajām rokgrupām pasaulē - "Red Hot Chili Peppers". Rīkotāju ieskatā tas bijis viens no plašāk apmeklētajiem ārvalstu mūzikas zvaigžņu koncertiem Latvijas koncertvēsturē – amerikāņu rokgrupas šovs pulcēja 30 tūkstošus skatītāju.

Apvienība Latvijā ieradās pasaules koncerturnejas ietvaros, kurā devās pēc jaunā albuma "The Getaway" iznākšanas. Pēc mūzikas žurnāla "Pollstar" datiem "Red Hot Chili Peppers" jaunā turneja ir viena no 2017. gada ienesīgākajām koncerttūrēm pasaulē.

"Red Hot Chili Peppers", kurā apvienojušies dziedātājs Entonijs Kīdiss (Anthony Kiedis), basģitārists Flī (Flea), bundzinieks Čads Smits (Chad Smith) un ģitārists Džošs Klinghofers (Josh Klinghoffer), pārdevusi vairāk nekā 80 miljonus albumu eksemplāru, bet pieci no grupas albumiem ieguvuši multiplatīna statusu.

Grupa nominēta 16 "Grammy" balvām, un no tām saņēmusi sešas, tostarp kategorijā "Labākais roka albums" par "Stadium Arcadium", "Labākais romūzikas izpildījums" – par singlu "Dani California", "Labākā rokdziesma" – par singlu "Scar Tissue" un "Labākais hārdroka vokāls" – par singlu "Give It Away". 2012. gadā apvienība tika uzņemta Rokenrola slavas zālē.

Savukārt pirms "Red Hot Chili Peppers" uz skatuves kāpa Latvijas indie rock talanti "Carnival Youth", kā arī ASV duets "Knower", kura priekšnesumā ar lielisku vokālu apvienots dabsteps un džezs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!