Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļas nogalē - 25. un 26. jūlijā - Pāvilostā pirmo reizi notika mūzikas un mākslas festivāls "Zaļais stars", uz kuru aicināja pāvilostnieks Uldis Marhilēvičs un draugi. Organizatori lēš, ka lielkoncertu klausīties bija sanākuši ap 7000 cilvēku, bet pa abām festivāla dienām visus pasākumus kopā apmeklēja - vairāk kā 10 000 skatītāju.

Festivāls iesākās piektdienas vakarpusē ar labdarības koncertu Sakaslejas baznīcas dārzā. Iekasētā nauda no pārdotajam biļetēm uz koncertu tiks novirzīta Gotlandes studentu izstrādātajam projektam par Sakaslejas baznīcas un ērģeļu saglabāšanu.

Koncertu atklāja Uldis Marhilēvičs un Sakaslejas baznīcas mācītājs Erlands Lazdāns. Uzstājās Ance Krauze, Tomass Kleins, Rēzija Kalniņa, baznīcas ansambļa meitenes "Dziedošie eņģeļi", Krista Ziemele, pie ērģelēm sēdās Jānis Pelše, vijoles skanējumu demonstrēja Dzintars Beitāns, bet mazliet mistērisku skanējumu koncertam piedeva Liepājas zvanu ansamblis "Campanella".

Festivāla otrā diena iesākās sestdienas rītā Pāvilostas pludmalē ar smilšu skulptūru festivālu "Zelta smilšu grauds". Tajā piedalījās 10 komandas mākslas skolu grupā un 11 dalībnieku komandas "Hobby" grupā. Šī gada smilšu figūru tēma bija "Tautasdziesma".

Saulrieta staros Pāvilostas pludmalē sākās festivāla lielkoncerts. Pirmajā koncerta stundā, kad uz skatuves kāpa vakara vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare un sveica visus klātesošos, vēl gara rinda stiepās pie ieejas vārtiem. Cilvēki plūda uz pludmali no visām malu malām.

Koncerta pirmo daļu atklāja ar Ulda Marhilēviča dziesmu "Vai tu mani dzirdi", ko izpildīja Aija Andrejeva, Ainars Virga, Ance Krauze, Ivo Fomins, Tomass Kleins un citi. Ulda Marhilēviča un citas tautā mīļas un populāras dziesmas izpildīja arī Roberts Zīle, Aivars Hermanis, Pāvilostas meiteņu ansamblis, grupa "Vējdēlisti", kurā tieši šim festivālam par godu apvienojušies vietējie Pāvilostas sērferi. Koncertu kuplināja arī Pavilostas dejotaji ar savu sniegumu.

Festivāla noslēguma koncerts ilga līdz pusnaktij, kad tā izskaņā, viesiem kopā dziedot Pāvilostas himnu, virs moliem naksnīgajās debesīs atmirdzēja svētku uguņošana. Bet pēc tam līdz saullēktam turpinājās tautas sadziedāšanās un dejas ar Ufo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!