Foto: F64

Ar koncertu "Arēnā Rīga" trešdien, 13. decembrī, sava leģendārā albuma "Morskaya" ("Морская") 20 gadu jubileju svinēja viena no Krievijas ietekmīgākajām rokgrupām "Mumiy Troll".

Albums, kuru savulaik atteicās izdot skaņu ierakstu kompānijas, vēlāk ne vien kļuva par kulta ierakstu, bet arī par vienu no Krievijas visu laiku pārdotākajiem albumiem un izmainīja tās rokmūziku un mūzikas kultūru kopumā. "Morskaja" tika ierakstīts un producēts 1996. gadā Londonā par Lagutenko un viņa draugu mūziķu līdzekļiem.

"Toreiz, 1997. gadā, man gluži vienkārši gribējās piepildīt savu melomānisko sapni un "pa īstam" izdot albumu, lai tas būtu nevis pašdarinātā kasetē, bet gan īstā kompaktdiskā ar bukletu. Šodien, kad ikviens to var atļauties izdarīt par kapeikām, tas izklausās diezgan smieklīgi, taču tolaik man bija ļoti svarīgi, ka šāds izdevums skaisti iemūžina manu pusaudžu gadu aizraušanos. Tagad gan Viņa augstība Laiks visu salicis pa vietām – objektīvu iemeslu dēļ albums "Morskaya" ir kļuvis par zīmīgu deviņdesmito gadu beigu liecību, taču vienlaikus pārliecinoši skan arī šodien. Varbūt arī toreiz gribēju tam ticēt, taču, godīgi atzīstos, tāds šo dziesmu liktenis man ne prātā nenāca," sarunā ar portālu "Delfi" atklāja grupas dibinātājs un līderis Iļja Lagutenko.

"Mumiy Troll" ar Latviju vieno īpašas attiecības. Tieši Rīgā notika viens no pirmajiem grupas ārvalstu koncertiem, šeit grupa filmējusi videoklipus un ierakstījusi albumus, kas vēlāk ieguvuši "zelta" un "platīna" statusu, bet Iļju Lagutenko saista draudzība ar vairākiem Latvijas mūziķiem.

13. decembra Rīgas koncerta programmā līdzās leģendārā albuma dziesmām bija iekļauta arī pa kompozīcijai no albumiem pēc "Morskaya", kā arī vairāki jaunumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!