Foto: LETA
19. jūlijā visas dienas garumā norisinās "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" koru sacensības vairākās kategorijās, proti, pieaugušo kori, gospeļi, spiričueli un garīga satura mūzika, kā arī folklora a capella. Savukārt plkst. 16.00 Vērmanes dārzā norisināsies bezmaksas draudzības koncerts, bet 20.00 "Arēnā Rīga" sāksies apbalvošanas ceremonija, kurā apbalvos pirmās daļas konkursa laureātus, kā arī vienuviet varēs dzirdēt skanīgākos korus no visas pasaules.

Olimpiādē pasaules līmeņa koru sacensībās, konkursā "Eirovīzijas gada koris 2017" un Dziesmu un deju svētku ieskaņas koncertā piedalīsies vairāk nekā 150 koru un 10 000 dziedātāju no visas pasaules, kopā pārstāvot 39 valstis. Tās ietvaros skaistākajās Rīgas un Latvijas koncertzālēs, baznīcās, parkos un skvēros notiks koru konkursi desmit dažādās koru dziedāšanas kategorijās, izcilu pasaules līmeņa diriģentu meistarklases, dalībnieku gājiens, čempionu un draudzības koncerti.

"Nāciju Grand Prix Rīga 2017" un 3. Eiropas koru olimpiādes pasākumus finansē Rīgas dome, organizē Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs un vācu kultūras organizācija "Interkultur". Tās laikā Rīgā pulcēsies vairāk nekā 10 000 dalībnieku no Eiropas un visas pasaules.

Pilna "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" un 3. Eiropas koru olimpiādes programma atrodama mājaslapā, kā arī Vērmanes dārzā un pie Rīgas Kongresu nama esošajos informācijas centros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!