Foto: LETA

Sestdien, 21. jūlijā, apvienības dzimtajā pilsētā Jelgavā "Prāta vētra" uzsāka Latvijas turneju "Skārda bungu tūre", kuras ietvaros paredzēti vēl četri koncerti – 28. jūlijā Valmierā, 3. augustā Ventspilī, 11. augustā Daugavpilī un 17. augustā Rīgā.

Koncertu iesildīja grupa "Sudden Lights". "Paldies viņiem, ka piekrita. Esam par to ļoti priecīgi. Viņi ar mums būs visos koncertos," stāsta Kaspars Roga. Savukārt Rīgas koncertā viņiem pievienosies arī "The Royal Concept", kas ir "Prāta vētras" jaunā albuma zviedru producentu grupa.

Jauno koncertprogrammu grupa slīpējusi aptuveni pusgadu, un tajā iekļautas gan iespaidīgas mūsdienīgas video instalācijas, gan arīdzan ļoti emocionāli brīži. Kā iepriekš sarunā ar "Delfi TV" žurnālistu Jāni Domburu atklāja Kaspars Roga, visi koncerti būs muzikāliem pārsteigumiem piesātināti.

Jaunais albums "Par to zēnu, kas sit skārda bungas" nāca klajā 25. aprīlī. Albuma tapšanas sākums meklējams pirms nepilna gada, kad grupas dalībnieki un producenti sanāca kopā, lai radītu "Puisēnu, kas sit skārda bungas". Albums ierakstīts trīs dažādās vietās – Rīgā, Ikšķilē un Stokholmā un, kā ierasts, tam ir trīs versijas – latviešu, krievu un angļu. Visu albumā iekļauto dziesmu autori ir grupa "Prāta vētra", Ingars Viļums un albuma producenti – zviedri Povels Olsons un Davids Larsons. Atsevišķās dziesmās savu roku ir pielikuši arī Arnis Račinskis un Sergejs Timofejevs. Albumu plānots izdot arī vinila formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!