Foto: Juris Zariņš

Klubā "Melnā piektdiena" 23. aprīļa vakarā uzstājās death metal mūzikas klasiķi – grupa "Cannibal Corpse", kas iepriekš Latvijā jau viesojusies vairakkārt. Piedāvājam ieskatu fotogrāfijās no koncerta, kā arī nelielu grupas fanes Sandas Zariņas aprakstu par pasākumā piedzīvoto.

Eiropas turnejas laikā klubu "Melnā Piektdiena" apciemoja dinamiska spriedze, nekontrolēta jauda, drūms skarbums – "Cannibal Corpse".

Sestdien, 23.aprīlī vakars klubā "Melnā Piektdiena" samācās pavisam tumšā dūmakā. Pilnmēness bija vienīgais, kas izstaroja gaismu, bet tikai līdz mirklim, kad iestājās aptumsums – uz skatuves kāpa un publiku eksplozīvi sadragāja ASV death metal lielmeistari "Cannibal Corpse".

Jaudīgā enerģija gaismas ātrumā piepildīja telpu, piespiežot ikviena klausītaja asinīm visa koncerta garumā vārīties. Publikas vienotais gars piedzima mirklī, kad grīdu zem kājām sašūpoja Cannibal Corpse otrais skaņdarbs ar tajā skarbi pausto izlādi –"The time to kill is now". Ar katru nākamo skaņdarbu, muzikālā haosa vilnis pārklājās ar iepriekšējo, iedarbinot muzikāli provocējošu "gaļas mašīnas" mehānismu. "Cannibal Corpse" publiku piesēja pavadiņā, kas pakļāvās grupas diktētajai partitūrai.

Paaugstinoties temperatūrai telpā, klausītāju blīvums tikai pieauga, tāpat kā prasības no publikas, kas rezultējās ar "Cannibal Corpse" izpausmi spoži brutālā sniegumā. Koncertā izskanēja dziesmas gan no svaigākiem krājumiem, gan senākiem albumiem, par ko publika īpaši dāsni pateicās ar sparīgu un mežonīgi izjustu iesaistīšanos.

Lai gan "Cannibal Corpse" vīri vairākkārtīgi apciemojuši Latvijas publiku, tehniski tīra spēle, tembrāli zemi un drūmi teksti joprojām pāršalc un savažo klausītājus. Runā, ka tikai pēc koncerta beigām pilnmēness atguva spožumu, kuru nomākusi bija "Cannibal Corpse" ēna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!