Foto: LETA

Sestdienas, 2. novembra, vakarā koncertzālē "Palladium" pirmo reizi Baltijā uzstājās Lielbritānijas indie rock pārstāvji "The View".

"The View" savu populārāko ierakstu apkopojuma "Seven Year Setlist" koncerttūres ietvaros apvieno visu laiku labākās Apvienotās Karalistes rokmūzikas tradīcijas, mežonīgajā daiļradē iekļaujot punk, roka, alternatīvās, ķeltu popa un folkmūzikas elementus, kas ir grupas neaizmirstami trakulīgo koncertu pamatā. Grupas solists Kails Falkoners Latvijā jau reiz viesojies, kopā ar Marku Ronsonu iegriežot skatītājus neatkārtojamā deju virpulī uz "Positivus" festivāla galvenās skatuves.

Divus gadus pēc grupas izveidošanas 2005. gadā "The View" parakstīja līgumu ar "1965 Records" "Sony BMG" grupas ierakstu izdevniecību, kam sekoja neskaitāmi koncerti un ugunīgas uzstāšanās, tai skaitā iesildot tādas grupas kā "The Stone Roses", "Primal Scream" un "Babyshambles".

Grupas spīdošais debijas albums "Hats Off to the Buskers" (2007) ieguva ne tikai klausītāju un kritiķu atzinību, bet arī izcīnīja grupai iekārojamās Mercury mūzikas balvas nomināciju.

Atzīti par "The Libertines" un "Arctic Monkeys" muzikālajiem mantiniekiem, "The View" skanējumu bieži salīdzina ar sava laika līdzgaitniekiem "The Horrors" un "The Automatic". Grupa sadarbojusies ar "Oasis" un "The Verve" producentiem un koncertējusi Apvienotās Karalistes lielākajos festivālos, tai skaitā Glastonburijā, "Isle of Wight", "T in the Park" un daudzos citos.

"Seven Year Setlist" ir mūziķu piektais ieraksts, kurā tiek apvienoti grupas dalībnieku un klausītāju iecienītākie skaņdarbi. "Gadu gaitā esam izdevuši četrus studijas albumus, uzstājušies tūkstošiem reižu un ieguvuši neatņemamas atmiņas šī trakā piedzīvojumua laikā", skaidro grupas vokālists Kails Falkoners, piebilstot, ka "Seven Year Setlist" ir kā aizraujoša The View daiļrades retrospektīva ar jaunu skaņdarbu piegaršu. Mūzikas apskatnieki ierakstu jau nodēvējuši par "vienas no mūsdienu labākās britu indī pankroka grupas spīdošu skaņdarbu kolekciju".

"The View" sastāvā muzicē vokālists un ģitārists Kails Falkoners (Kyle Falconer), basists Kīrans Vebsters (Kieren Webster), ģitārists Pīts Reilijs (Pete Reilly) un bundzinieks Stīvens Morisons (Steven Morrison).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!