Foto: Publicitātes foto

24. jūlijā Rīgas Sv. Jāņa evaņģēliski luteriskajā baznīcā ar starpkultūru mūzikas ansambļa "Sarband" programmu "Vox Feminae" tika atklāts 12. Introvertās mākslas festivāls "Ad Lucem".

Senās sakrālās mūzikas programmā klausītājiem bija iespēja dzirdēt 4. gadsimta Austrumu kristīgās baznīcas dziedājumus, divu leģendāru viduslaiku sieviešu – gaišreģes, komponistes, rakstnieces un diplomātes Bingenes svētās Hildegardes (12. gs.) un Zviedrijas svētās Birgitas (14. gs.) misticisma apdvestos slavinājumus un himnas, unikālus spāņu Las Huelgas klostera dižciltīgo un izglītoto mūķeņu agrīnās daudzbalsības dziedājumus, kā arī garīgās tautas melodijas no Ziemeļzviedrijas un arābu mutvārdu tradīcijas dziedājumus. Tos izpildīja īpašs mūziķu sastāvs – pašlaik labākā Tuvo Austrumu mūzikas pasaules balss Fadija Elhāge, izcilā skandināvu soliste Mirjama Andersena un ievērojamais mūzikas pētnieks un izpildītājs Vladimirs Ivanovs. Viduslaiku sakrālās mūzikas programma "Vox Feminae" (tulk. sievietes balss) ir sievietes ceļš pie Dieva, kurā saplūst Austrumu un Rietumu mūzikas pasaules: agrīnās kristīgās baznīcas repertuārs.

25. jūlijā, 19:30, Kuldīgas Sv. Annas evaņģēliski luteriskajā baznīcā ansamblis "Sarband" ar programmu "Vox Feminae" uzstāsies bezmaksas koncertā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!