Foto: F64
Sestdien Rīgas Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" aizritēja starptautiskā bardu un folka festivāla "Bardu Rudens 2013" ieskaņas koncerts. Tajā spēlēja jaunie, vēl savu ceļu meklējošie dziesminieki, vēsta pasākum organizatori.
Festivāls turpināsies trešdien, 16. oktobrī ar festivāla ārzemju viesu koncertu Aizkraukles novada kultūras centrā, bet noslēgsies 17. oktobrī Sv. Pētera baznīcā.

Koncertos bez tautā iemīļotajiem latviešu folkmūziķiem uzstāsies arī dziesminieki no Lietuvas, Francijas un Somijas. Kā katru gadu, arī šogad festivāls top sadarbībā ar Viļņas Starptautisko dziesmotās poēzijas festivālu "Tai – aš" (Tas – Es).

Noslēguma koncertā uz skatuves kāps Haralds Sīmanis, Valdis Atāls, Uldis Kākulis, Raimonda Vazdika, Maija Kalniņa, Juris Mols, kā arī festivāla viesi Vigants Kazlausks (Vigantas Kazlauskas, Lietuva), Povils Ģirdenis (Povilas Girdenis, Lietuva), Matje Tuzo (Mathieu Touzot, Francija) un duets Tūre Kilpelainens un Jarno Karjalainens  (Tuure Kilpelainen, Jarno Karjalainen, Somija).

Savukārt pēc koncerta 17. oktobrī visi interesenti aicināti uz  Latvijas 1. Rokkafejnīcu "Reiterna nams", kurā tiks ieskandināta tradicionālā Dziesmu vakara sezona.

Biļetes uz festivāla noslēguma koncertu iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī Rīgas Sv. Pētera baznīcas kasē stundu pirms koncerta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!