Foto: LETA

Ar pārpildītu koncertu un dažādu paaudžu fanu pūļiem savu 25. pastāvēšanas jubileju 1. decembrī koncertzālē "Palladium" nosvinējusi grupa "Jauns mēness".

Koncertā "Palladium" uz skatuves kāpa dažādu laiku "Jauna mēness" dalībnieki, tai skaitā Māris Muktupāvels, Guntars Račs, Aivis Kalvāns un citi, kā arī pieaicinātie mūziķi Aigars Voitišķis un Uģis Prauliņš.

"Pagājušā gadsimta 90. gadu beigās tika nolemts "Jaunam mēnesim" dot bezalgas atvaļinājumu. Galvenais iemesls bija sajūta, ka ansambli pārņēmušas radošas mokas. Ja dziesmas vairs nenāk viegli, tad jāizdara secinājumi. Bet tos vislabāk ir izdarīt katram atsevišķi," pirms koncerta teica grupas līderis Ainars Mielavs, skaidrojot, ka "Jauns mēness" oficiāli tomēr nebija nospēlējis savu pēdējo koncertu. Lai gan šis bija iecerēts kā grupas atvadu koncerts, jau zināms, ka klausītāju lielā pieprasījuma dēļ 1. februārī gaidāms vēl viena "Jauna mēness" uzstāšanās koncertzālē "Palladium".

"Jaunu mēnesi" 1987. gadā izveidoja Mākslas akadēmijas absolvents un tolaik rīdzinieku iecienīto Poligrāfiķu kultūras nama deju vakaru diskžokejs Ainars Mielavs kopā ar mūziķi Gintu Solu. Viņiem piebiedrojās basģitārists Aivis Kalvāns un bundzinieks Guntars Račs.

1991. gadā iznāca "Jauna mēness" pirmais studijas albums "Aizlaid šaubas negaisam līdz", kā arī Andra Freidenfelda veidotais dziesmas "Piekūns skrien debesīs" videoklips, kas daudzkārt ticis rādīts pasaules lielākajos mūzikas televīzijas kanālos, tostarp MTV. Šādā sastāvā tajā pašā gadā "Jauns mēness" uzvarēja tā laika prestižākajā Austrumeiropas mūzikas festivālā Sopotā, Polijā, kā arī devās turnejā pa ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!