Foto: LETA

Ceturtdien, 31.oktobrī, uz "Palladium" Rīga skatuves kāpa Latvijas elektroniskās mūzikas grandi "Zodiac".

Komponista Jāņa Lūsēna jaunizveidotā komanda atskaņoja leģendāros disko stila skaņdarbus no pirmajiem diviem "Zodiac" albumiem. Līdz ar oriģinālā sastāva mūziķiem Jāni Lūsēnu un Zigfrīdu Muktupāvelu uz Palladium skatuves kāpa arī basģitārists Jānis Lūsēns juniors, ģitārists Mārcis Auziņš un bundzinieks Mārtiņš Linde.

Jāņa Lūsēna vadītās grupas "Zodiac" ieraksts "Disco Alliance" 1980. gadā kļuva par pirmo mūzikas albumu visā PSRS, kas ar savu mūsdienīgumu un trāpīgajām melodijām bija līdzvērtīgs rietumu popmūzikas hitiem. Skaņuplate piedzīvoja rekordlielu tirāžu – tika pārdoti vairāk nekā 20 miljoni "Disco Alliance"  kopiju. Tās ierakstam bija sapulcējušies kādreizējās grupas Arka mūziķi - Andris Reinis, Andris Sīlis un Ainars Ašmanis ar kompozīcijas fakultātes studentu Lūsēnu priekšgalā. Itin labi panākumi bija arī nākamajai diskoskaņdarbu platei "Music In Universe".

Ar savām iedvesmojošajām, patriotiski krāsotajām, profesionālismā spīdošajām dziesmām grupa astoņdesmitajos kļuva par vienu no dziesmotās revolūcijas karognesējiem. 1987. un 1989. gadā slavenajā festivālā "Liepājas dzintars" "Zodiac" izcīnīja "Grand Prix", līdztekus dziesmām atkal tika radīta instrumentālā mūzika, tā apkopota albumā "In Memoriam". Kopš savas aktīvās darbības pārtraukšanas 1991. gadā, mūziķi snieguši tikai retus koncertus, katram no tiem kļūstot par ievērojamu notikumu mūzikas dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!