Foto: F64

Aukstajā otrdienas vakarā koncertzālē "Palladium" varēja sasildīties pie enerģiskās un mūzikas kritiķu atzinību ieguvušās Birmingemas grupas "Editors" ritmiem. Turklāt viņu koncertu iesildīja beļģu indie pop apvienība "Balthazar".

Rīgā grupa uzstājās sava jaunākā albuma "The Weight Of Your Love" (iznāca šī gada 28.jūnijā) koncerttūres ietvaros. Britu alternatīvā roka/post panka/indīmūzikas pārstāvju programmā līdzās jaunākā albuma sacerējumiem – "A Ton Of Love, Sugar", "Honesty" - bija ietverti nu jau par klasiskiem kļuvušie: "Bullets", "Munich", "Blood", "Smokers Outside the Hospital Doors", "Papillon", "An End Has a Start" un citas dziesmas.

Papildus kritiķu atzinībai un panākumiem albumu topos, jau dekādi vecajai grupai raksturīgas labi pārdotas koncerttūres un lieliska uzņemšana lielākajos pasaules festivālos: Glastonberijas un Rīdingas, Coachella un Lollapalooza, T in the Park, Lowlands un Pukkelpop, un virknē citu. Par mūziķu ietekmēm ir daudz spekulāciju, taču visbiežāk tiek uzskaitītas tādas grupas kā "Joy Division", "Interpo"l, "The Chamelot" un "U2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!