Foto: Kadrs no video

Raidsabiedrība BBC apkopojusi šī gada labākos videoklipus - tostarp arī gada dīvaināko un visvairāk parodēto.

Daži no šiem klipiem gada laikā piedzīvojuši popularitāti arī Latvijas interneta vidē, daži no tiem ir mazāk zināmi. 

Portāls "Delfi" piedāvā sešu šī gada labāko video apkopojumu raidsabiedrības BBC vērtējumā.

Gada labākāis videoklips ar dejām


Foto: Kadrs no video

Lai gan Lorde ar savu klipu filmas "Hunger Games" dziesmai "Yellow Flicker Beat"  ir spēcīgs pretendents šādā nominācijā un tāpat arī "Kiesza" videoklipā dziesmai "Hideaway" redzamas lieliskas ielu deju ainas, pirmā vieta, kā uzskata BBC pārstāvji, tomēr pienākas dziedātājas "Sia" klipam "Chandelier".

Videoklipa panākuma atslēga ir galvenā varone - 11 gadus vecā realitātes šova "Dance Moms" zvaigzne Medija Zīglere, kura ļoti ticami iejutusies dziedātājas tēlā un pārsteigusi video skatītājus ne tikai ar ķermeņa plastiku, bet arī aktrises talantu.

Gada dīvainākais videoklips


Foto: Kadrs no video

Ik gadu mākslinieki mēdz pārteigt arī ar ļoti dīvainiem klipiem. Reizēm tie ir ļoti smieklīgi, reizēm vienkārši ļoti dīvaini… 

Šādas nominācijas pirmo vietu BBC skatījumā ir pelnījis korejiešu dīdžejs "Hitchhiker" ar klipu dziesmai "Eleven". Psihedēlisks mikslis starp robotiskām kustībām, vājprātīgu montāžu un zelta pīlēm nudien ir kombinācija, kas līdz šim nav redzēta.

Gada radošākais videoklips


Foto: Kadrs no video

Kreativitātes pārpilnību savos klipos vienmēr demonstrējošie "Ok Go" arī šogad priecēja mūzikas mīļotāju sirdis un prātus – dziesmas "I Won't Let You Down" klips, visa cita starpā, ir filmēts ar bezpilota lidaparātu jeb tranu, taču BBC par uzvarētāju ir izvēlējies Roja Kafrija dziesmas "Mayokero" klipu. Atjautīgiem efektiem veidotajā klipā redzami daudzi lieliski mūziķi – Madonna, Bobs Dilans, Deivids Bovijs un citi – pavisam netipiskā veidā.

Gada smieklīgākais videoklips


Foto: Kadrs no video

"Youtube" lietotājs Mario Wienerroither šogad priecējis milzumdaudz skatītāju ar savām versijām par dažādu mūziķu klipiem. Proti, viņš savā videosērijā "Musicless" ikoniskus videoklipus pārveido tā, ka mūzikas vietā dzirdamas dažādas vienkāršas skaņas – žāvas, klepus, svilipieni u.c.

1985. gada klasika – Deivida Bovija un Mika Džegera hīta "Dancing in The Street" klips bez mūzikas pavadījuma tik tiešām izskatās savādi.

Gada parodētākais videoklips


Foto: Kadrs no video

Meganas Treinoras klipa dziesmai "All About That Bass" Youtube skatījumu skaits ir sasniedzis teju pusmiljardu. Interneta huligāni un daudzi citi cilvēki ir izvēlējušies to par materiālu izklaidēm – parodijas ir piemērotas teju jebkurai tēmai. Tapusi gan "Zvaigžņu karu" stilā veidota versija "All About That Base", gan variācija par Pateicības dienas mielastu "All About That Baste" un daudzas citas versijas. Galu galā savu artavu piedāvājusi pat NASA - "All About That Space".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!