Foto: AFP/Scanpix
Glastonberijas mūzikas festivāla rīkotāja Emīlija Īvisa atklājusi, ka pēc repera Kanjes Vesta izziņošanas starp šī gada pasākuma galvenajiem viesiem esot vairākkārt saņēmusi nāves draudus.

36 gadus vecā Īvisa vada pasākumu kopīgiem spēkiem ar tēvu Maiklu Īvisu. "Pēc paziņojuma sākās nepatīkamas lietas," viņa teica. "Man izteica nāves draudus un tamlīdzīgi. Tas bija briesmīgi. Tas bija traki. Tas nebija kontrolējams."

"Mūs tas ļoti sarūgtināja, jo runājām par kaut ko aizraujošu, interesantu, svaigu un lielisku, kas festivālā vēl nav bijis. Kanje Vests patlaban sacer visinteresantāko mūziku. Viņš ir apbrīnojams koncertos. Mums tā bija fantastiska izdevība - uzaicināt lielāko mūzikas zvaigzni pasaulē," uzskata Īvisa.

Vests sestdien, 27.jūnijā, uzstāsies uz "Pyramid" skatuves. Tas ir labākais laiks, kas vienmēr tiek atvēlēts svarīgākajiem muzikālajiem viesiem. Piektdienas galvenie izpildītāji būs amerikāņu rokgrupa "Foo Fighters", bet festivāla noslēgumā svētdienas vakarā spēlēs grupa "The Who".

Festivāla rīkotāju lēmums iekļaut Vestu galveno izpildītāju vidū uzņemts negatīvi. Vietnē "Change.org" pret Vesta uzstāšanos ierosināta petīcija, ko līdz šim parakstījuši vairāk nekā 134 000 cilvēku.

2008.gadā daudzi nopēla Glastonberijas festivāla rīkotāju lēmumu kā galveno viesi izvēlēties amerikāņu reperi "Jay Z".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!