Foto: DELFI
"Dziedāt komponista Imanta Kalniņa dziesmas man ir ļoti liels izaicinājums un arī liels gods, jo es no bērnības ar šo mūziku esmu uzaudzis," neilgi pirms gaidāmās uzstāšanās Imantdienās kopā ar Marta Kristiana Kalniņa grupu "Autobuss debesīs" sarunā ar "DELFI Kultūra" atklāja dziedātājs Goran Gora jeb Jānis Holšteins.

"Imanta Kalniņa dziesmas patiešām ir visai sarežģītas, tās nekādā gadījumā nav balstītas uz trīs akordiem un tām ir liela vērtība. Imantdienas - tas ir pasākums, kuram es šobrīd gatavojos visnopietnāk," atklāja mūziķis.

Viņš tāpat norādīja, ka pats ar komponistu šo tēmu vēl nav apspriedis un pauda cerību, ka Kalniņam viņa sniegums būs patīkams pārsteigums. "Es Imanta Kalniņa dziesmas izpildīšu savā manierē un ceru, ka tas būs patīkams pārsteigums," sacīja Goran Gora.

Imantdienu koncerts norisināsies trīs daļās. Pirmajā daļā muzicēs grupa "Turaidas Roze", kuras sastāvā pie taustiņinstrumentiem būs pats komponists. Otrajā daļā gaidāms leģendārās rokoperas "Ei, jūs tur!" koncertiestudējums ar Ditu Lūriņu un Martu Kristiānu Kalniņu galvenajās lomās. Uzstāsies arī vokālā grupa "Framest", klarnetists Ints Dālderis un flautiste Dita Krenberga.

Savukārt Imantdienu noslēdzošajā daļā gaidāmi īpaši pārsteigumi. Tautā mīlētākās komponista dziesmas atskaņos grupa "Autobuss debesīs", Rēzija Kalniņa, Goran Gora, Gvido Linga un Karīna Tatārinova. Šajā sastāvā skanēs gan "Viņi dejoja vienu vasaru", "Dzeguzes balss", "Alvas zaldātiņi", "Lilioma dziesma",  "Dziesma, ar ko tu sācies" un citas populāras Imanta Kalniņa melodijas.

Sēdvietu biļetes uz gaidāmo Imantdienu koncertu ir pilnībā izpārdotas, bet "Biļešu paradīzes" kasēs vēl iespējams iegādāties ieejas biļetes. Tās varēs iegādāties arī pirms koncerta. Imantdienu koncerts Cēsu Pils parka estrādē sestdien, 2. jūlijā sāksies pulksten 20. Koncertu tiešraidē pārraidīs arī Latvijas Radio 2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!