Jau nākošnedēļ - 4.septembrī - Valmieras Drāmas teātrī sāksies dziesminieka Goran Gora koncerttūre "Mosties" - jaunā albuma ar Knuta Skujenieka vārdiem prezentācijas koncertuzvedumu sērija deviņās Latvijas pilsētās, informē mūziķa pārstāvji.

Koncerttūres pilsētas nav izvēlētas nejauši – ar katru no tām mūziķi saista īpašs stāsts: "Lielvārdi es pazīstu kā savu kabatu – tur esmu pavadījis lielāko daļu bērnības, vasarās ciemojoties pie saviem vecvecākiem. Knuts ir Salaspils Goda Pilsonis, un tas ir liels arguments. Savukārt Kuldīgā ir ierakstīta jaunā albuma lielākā daļa.

Siguldas "Baltajā flīģelī" tieši pirms gada sākās mūsu ceļš uz jauno albumu, jo guvām pārliecību, ka cilvēkus jaunais muzikālais materiāls uzrunā. Cēsis, Rīga, Liepāja, Valmiera – tās vienmēr ir bijušas man tuvas pilsētas, ko apiet ir neiespējami. Un, protams, Rēzekne! Goran Gora Gorā – šis vārdu salikums komentārus neprasa," tā Goran Gora.

Koncertos dziesminieks uzstāsies kopā ar pieciem mūziķiem – saviem ilggadējiem domubiedriem, taču tūres tapšanā iesaistīta vēl lielāka komanda: "Mani priecē, ka mans domubiedru pulks apaug ar katru jaunu notikumu. Piemēram, gaismu režijas brīnumbērns Oskars Pauliņš, kurš veido askētiski žilbinošu gaismu režiju šai koncertsērijai, manas iztēles aprakstus spēja uztvert jau pirmajā tikšanās reizē."

Mūziķis īpaši uzsver, ka uz koncertiem iegādājamas ieejas kartes bez rindas un vietas numerācijas, tāpēc koncertu apmeklētāji tiek lūgti ierasties savlaicīgi, lai izvēlētos sev tīkamākās sēdvietas zālē. Turklāt – pusstundu pirms katra koncerta sākuma gaidāms kāds īpašs notikums, ko piedzīvos tikai koncertu apmeklētāji.

Koncerttūres "Mosties" koncertu grafiks:
4.septembris, Valmiera, Valmieras Drāmas teātris
7.septembris, Rēzekne, Latgales vēstniecība "Gors"
11.septembris, Liepāja, OC Rožu zāle
12.septembris, Salaspils, Kn "Enerģētiķis"
18.septembris, Sigulda, "Baltais flīģelis"
19.septembris, Lielvārde, Kultūras nams "Lielvārde"
21.septembris, Cēsis, Vidzemes koncertzāle "Cēsis"
26.septembris, Kuldīga, Kuldīgas Kultūras centrs
2.oktobris, Rīga, Mūzikas nams "Daile"

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīze" un koncertzāļu kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!