Foto: Vida Press
Koncertzālē "Palladium" šā gada 3. augustā uzstāsies gotiskā roka leģenda – britu grupa "The Sisters Of Mercy", liecina informācija "Live Fest" mājaslapā.

Grupu 1977. gadā Līdsā, Lielbritānijā izveidoja divi domubiedri Endrjū Eldričs (Andrew Eldritch) un Gerijs Markss (Gary Marx), taču visu šo gadu garumā tikai Eldričs un kopš 1981. gada viņa cīņu biedrs – bungmašīna "Doktor Avalanche" ir vienīgie pastāvīgie "The Sisters Of Mercy" dalībnieki. Protams, bungmašīnu par dalībnieku dēvēt nav īsti korekti, taču tieši Eldriča "Doktor Avalanche" programmētie bungu ritmi kopā ar dziedātāja dobjo baritonu, veido "The Sisters Of Mercy" muzikālo rokrakstu. Šodien gan analogā bungmašīna aizvietota ar trim "MacBook Pro" datoriem.

Koncertos Eldričam asistē arī divi ģitāristi Bens Kristo (Ben Christo) un Kriss Katalists (Chris Catalyst).

Grupa savu komerciālo izrāvienu piedzīvoja 1983. gadā ar singlu "Temple of Love", savaldzinot gotiskā roka fanu pulku ar postpanka, gospeļa un popmūzikas sakausējumu. Tam sekoja virkne citu populāru dziesmu - "The Corrosion", "Domination", "More" u.c., nostiprinot grupas pozīcijas abpus okeānam.

1990. gadā klajā nāca grupas trešais un kā vēlāk izrādīsies pēdējais albums "Vision Thing". Tā veicināšanas turnejā grupa devās kopā ar politiskā repa grupu "Public Enemy", tādējādi netieši provocējot abu grupu fanu sadursmes koncertos. Turneja pusceļā tika atcelta. Paralēli grupai sākās nesaskaņas arī ar izdevniecību "EastWest Records", un tikai 1997. gadā Eldričs atbrīvojās no līgumsaistībām ar izdevējiem. Tā vietā lai beidzot ierakstītu un izdotu jaunu albumu, Eldričs atteicās "spēlēt pēc noteikumiem", un līdz pat šai baltai dienai nav ierakstījis un izdevis nevienu jaunu dziesmu.

Koncertos grupa izpilda gan to muzikālo materiālu, kas klausītājiem ir jau zināms no ierakstiem, gan dziesmas, kas tapušas pēdējos gados, bet ierakstu veidā nav fiksētas.

Biļetes no 25. maija būs pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs internetā www.bilesuparadize.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!