Foto: Publicitātes foto

Kopš kompānijas "Mikrofona ieraksti" repertuāra direktors Guntars Račs ir kļuvis par "Amerikas mūzikas ierakstu akadēmijas" (Recording Academy) biedru, jau otro gadu kompānijai ir tiesības pieteikt Latvijā radītus un ASV izdotus ierakstus prestižajai "Grammy" balvai. Šogad uz "Grammy" pirmajā kārtā iekļuvuši grupu "The Briefing", "Ryga", dziedātāja Justa, kā arī Rodiona Gordina un Edvarda Griezes ieraksti, portālu "Delfi" informē "Mikrofona ieraksti" pārstāve Ilze Pleša.

Vēl tikai 3. un 4. novembrī visi pilntiesīgie akadēmijas biedri var izteikt savu vērtējumu balsojot.

Kategorijās "Gada albums" un "Labākais vokālās popmūzikas albums" pirmajā kārtā iekļuvis "The Briefing" mini albums "Favourite Place".

Latviešu grupas "The Briefing" dalībnieki jau kopš 2010. gada dzīvo un darbojas Londonā. EP izdots šī gada 19. februārī. Albums un albuma tituldziesma guvusi labas atsauksmes dažādu, tostarp arī ASV, mūzikas blogeru lapās. Pieejams visās mūzikas straumēšanas un lejupielādes vietnēs pasaulē. Klausies albumu!

Kategorijā "Labākais deju mūzikas ieraksts" pirmajā kārtā iekļuvis Rodiona Gordina singls "Crashing Down", kas tapis kopā ar Edvardu Griezi.

Rodiona Gordina ierakstus izdevušas tādas prestižas Eiropas deju mūzikas izdevniecības kā "Kingdom Kome Cuts" un "Kontor Records". Viņš veiksmīgi sadarbojies ar duetu "Dvīnes" un Amerikāņu dziedātāju Dastinu Polu (Dastin Paul).

Edvards Grieze iepriekš sadarbojies ar producentiem Rassell un DJ Makree. Dziesma producēta studijā "Labo ierakstu studija" sadarbībā ar Jāni Kalvi.

Dziesmas tekstu rakstījis amerikāņu dziedātājs un dziesmu autors Korejs Endrjū (Corey Andrew).

Kategorijā "Labākais deju mūzikas ieraksts" ar divām dziesmām pretendē grupa "Ryga".

Dziesmu "CandyMan" producējis pats grupas līderis Mārcis Judzis sadarbībā ar studijas producentu Jāni Kalvi ("Labo ierakstu studija"). Dziesmas māsters veidots Zviedrijas studijā "Cutting Room". Dziesmas videoversijas producents ir Mārcis Judzis sadarbībā ar Ritvaru Bluku, kurš ir vienlaicīgi gan operators, gan arī klipa montāžas autors. Videoklipa filmēšanā piedalījās aktieri Ģirts Ķesteris, Gints Grāvelis, Ieva Florence, Lauris Subatnieks, Vilnis Kuģinieks un deju studijas "PRO-X" meitenes horeogrāfes Ievas Bitenieces virsvadībā.

Jau pēc nedēļas šī dziesma sāks skanēt Vācijas radiostacijās, bet grupas pilna albuma izdošanas laiks ir paredzēts nākamā gada martā. Vācijā, Šveicē un Austrijā to izplatīs kompānija "Rough Trade".

Otra grupas "Ryga" dziesma, kas iekļuvusi pirmajā kārtā ir singls "Summer Fest", kas ierakstīts sadarbībā ar producentu Gintu Stankeviču, bet dziesmas tapšanā piedalījušies arī pazīstamākās Latvijas bērnu popgrupas "Dzeguzīte" mazie dziedātāji. Video filmēts ar mobilo tālruni vasaras brīvdienu laikā.

Savukārt Latvijas Eirovīzijas zvaigznes Justa singla "Heartbeat" producenta REZarin remiksa versija iekļuvusi kategorijā "Labākais remiksētais ieraksts" ("Best Remixed Recording").

Kompānija "Mikrofona ieraksti" šogad bija atbildīga par "Supernovas" uzvarētāja Justa dziesmas "Heartbeat" remiksu izveidi un izplatīšanu. To kompānijai uzticēja dziesmas autore Aminata Savadogo. No daudzajiem remiksiem, kas bija tapuši, vislielāko atzinību ieguva producenta REZarin remikss, kurš neilgi pēc tā izdošanas iekļuva Lielbritānijas deju mūzikas topā "UK Upfront Dance Chart". Remiksu savās radio pleilistēs iekļāva arī pazīstamais dīdžejs Don Diablo un daudzi citi.

"Vairāki no šiem ierakstiem vēl nav līdz galam novērtēti pašu mājās un nav dzirdami daudzu pašmāju radiostaciju pleilistēs. Taču tas nav bijis šķērslis tam, lai šīs dziesmas skanētu ārpus Latvijas robežām. Ar nepacietību gaidīsim "Grammy" balsotāju novērtējumu," pauž kompānijas "Mikrofona ieraksti" repertuāra direktors Guntars Račs.

Jau ziņots, ka Latvijas lielākā mūzikas ierakstu kompānija "Mikrofona ieraksti" šogad svin savu 20 gadu jubileju. Tās kulminācija būs lielkoncerts "20 gadi latviešu mūzikā", kas notiks 9. novembrī "Arēnā Rīga", un tajā apmeklētājus ar īpašiem priekšnesumiem priecēs dažādi latviešu mūziķi – "Prāta Vētra", "Labvēlīgais tips"Līvi un Buks, "bet bet", "Menuets", "Pērkons", "Musiqq", Uldis Marhilēvičs, Aija Andrejeva, Olga Rajecka un "Turaidas Roze", "Zodiac" un daudzi citi.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīze" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!