Foto: Publicitātes foto
17. decembrī, klubā "Nabaklab" alternatīvā rokgrupa "Cacophonics" svinēs savu devīto dzimšanas dienu, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvis Ingus Sala.

Jubilejas koncertā, ko grupa rīko nu jau sesto gadu pēc kārtas, uzstāsies arī apvienības "Zoltan", "Seat Free", "Act Friendly" un "Freelancers", kā arī dīdžeji Plus Face un Artis Dvarionas.

Grupa "Cacophonics" dibināta 2002. gada nogalē Cēsīs, un kopš tā laika sniegusi aptuveni 250 koncertus Baltijas valstīs, kā arī Krievijā, tostarp uzstājusies arī lielākajos vasaras festivālos "Baltic Beach Party", "Summer Sound", "Fonofest", "Lelle Alternatiiv" (Igaunijā), "Roko Naktys" (Lietuva), kuros spēlēts kopā ar "Guano Apes", "Donots", "Anathema", "Blindside", Frank Turner, "Insane", kā arī daudziem pazīstamiem Latvijas māksliniekiem. Tāpat grupas mūzika regulāri tikusi iekļauta vietējās alternatīvās mūzikas izlasēs, kā arī atsevišķas dziesmas tikušas iekļautas arī starptautiskās kompilācijās ASV, Vācijā un Krievijā.

Šis gads grupai bijis veiksmīgs - februārī grupa aizvadīja koncertturneju Krievijā, viesojoties arī tālajā Jekaterinburgā un Čeļabinskā, savukārt jūnijā izdeva minialbumu "Thank You for adding us", ko atzīmēja Baltijas koncertūrē kopā ar vienu no pazīstamākajām Maskavas ska grupām "Plush Fish". Bet jau rudenī "Cacophonics" sākuši darbu pie jaunā albuma, kas stilistiski ievērojami atšķirsies no iepriekšējiem skaņdarbiem, un ko paredzēts publicēt pavasarī pirms grupas došanās Eiropas turnejā.

Arī šogad "Cacophonics" jubilejas pasākumam ir tematiska ievirze - pērn visi klausītāji tika aicināti ierasties ūsās, tādējādi atzīmējot sasniegto grupas briedumu, tad šogad ballītes apģērba kods ir supervaroņi, un ikviens tiek aicināts jau savlaicīgi apzināt savas īpašās un unikālās spējas, kas ir kopīgas ar kādu no kino klasikas supervaroņiem, uzskatāmi to parādot sava apģērba aksesuāros.

Kā norāda Sala, šis gads grupai ir bijis ļoti darbīgs - pērnā gada nogalē publicēts pirmais "Cacophonics" videoklips, un 2010. gads aizvadīts, aktīvi uzstājoties dažādos festivālos un klubos, ieskaitot ļoti veiksmīgu turneju Krievijā, kā arī atsevišķus koncertus Lietuvā un Igaunijā. Nospēlēto koncertu skaits kopumā sasniedzis jau divus simtus. Pavisam nesen grupa pabeigusi darbu pie sava jaunā minialbuma, kas ir pirmais ieraksts pēc 2008. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!